Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Απολογισμός πεπραγμένων του Δήμου Καισαριανής για το τριήμερο της κακοκαιρίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής ενημερώνει για τα πεπραγμένα του τριημέρου 15-16-17/2 κατά το οποίο εξελίχθηκε το έντονο καιρικό φαινόμενο χιονοπτώσεων και παγετού «ΜΗΔΕΙΑ».

“Το τριήμερο 15 με 17 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκαν έντονα και πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια, καιρικά φαινόμενα που έπληξαν όλη τη χώρα.

Είχε προηγηθεί Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) στον κεντρικό τομέα της Περιφέρειας για την ενημέρωση και το συντονισμό.

Στο συγκεκριμένο Σ.Ο.Π.Π. αλλά και σε προηγούμενα αναφέρθηκε και έγινε καταγραφή της έλλειψης απαραίτητων μηχανημάτων του Δήμου μας καθώς και εξειδικευμένου προσωπικού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Μετά το Σ.Ο.Π.Π. είχαμε ενημερώσει την Περιφέρεια για την επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου μας και προχωρήσαμε σε προμήθεια 16 τόνων αλατιού, χύμα και σε τσουβάλια και ενημερώθηκαν οι Δημότες για τη δυνατότητα προμήθειας του από τα συνεργεία του Δήμου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας και το γραφείο Δημάρχου ήταν σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο όπου απαιτήθηκε και σε συνεργασία με την Περιφέρεια έγιναν πολλές προσπάθειες για να μπορέσει να κρατηθεί ανοιχτή η λεωφόρος Δημήτρη Καραμολέγκου και η Εθνικής Αντιστάσεως. Η κεντρική Λεωφόρος της πόλης μας δεν έκλεισε ούτε μια στιγμή και μάλιστα η λεωφορειακή γραμμή 224 λειτουργούσε κανονικά.

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν και η Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής, που όλες τις ημέρες ήταν παρούσα και στον αστικό αλλά και περιαστικό χώρο του Δήμου, απελευθερώνοντας δρόμους από πεσμένα δένδρα και κλαδιά και βοηθώντας στο συσσίτιο και τη «Βοήθεια στο σπίτι».

Την Τρίτη 16, την Τετάρτη 17, και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, συνεργεία του Δήμου ρίξανε περίπου 15 τόνους αλάτι κατά μήκος των κεντρικών αρτηριών του Δήμου μας και με μεγάλη προσπάθεια λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, σε οδούς στην άνω Καισαριανή όπου αυτό ήταν εφικτό. Έγιναν εργασίες κοπής δένδρων κατά μήκος της πόλης και τις τρεις μέρες του φαινομένου όπου και όποτε χρειάστηκαν για να μην υπάρξει καμία διακοπή ρεύματος. Οι εργασίες αυτές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες μέχρι την πλήρη κοπή και συλλογή των σπασμένων κλαδιών και δένδρων. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πρασίνου ανά δημότη, με αποτέλεσμα ο όγκος της εργασίας να είναι δυσανάλογο της επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Το συσσίτιο του Δήμου λειτούργησε κανονικά όλες τις ημέρες και μοιράστηκαν όλες οι μερίδες ενώ όπου χρειάστηκε η υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» και εθελοντές με δικά τους οχήματα μοίρασαν τις μερίδες φαγητού κατ’ οίκον.

Συνολικά η κοινωνική υπηρεσία και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου ήταν σε πλήρη λειτουργία διεκπεραιώνοντας τα εισερχόμενα αιτήματα των πολιτών που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ