Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ένας «μικρός παράδεισος» γεννιέται στην καρδιά του Κορυδαλλού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ιστορικής σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής στον Κορυδαλλό ξεκίνησε. Πρόκειται για το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης επί της Γρ. Λαμπράκη, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών.
Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν με περίφραξη του χώρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ, σε 9 μήνες, στα τέλη Ιουλίου 2019.
Το εμβληματικό αυτό πάρκο έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με την φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Στην ανατολική πλευρά του θα δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο αίθριο με καθιστικά, ενώ στην δυτική θα υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος για εκτόνωση σκύλων. Τέλος, σημαντική προτεραιότητα δίνεται στα θέματα ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας, αφού θα εγκατασταθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας led.

Σταύρος Κασιμάτης: «Το νέο πάρκο έργο- ορόσημο στον αγώνα για απομάκρυνση των φυλακών»
Τη χαρά και την ικανοποίηση του για την έναρξη κατασκευής του πάρκου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Στη θέση που μόλις πριν 14 μήνες υπήρχαν οι δύο πτέρυγες των φυλακών, δημιουργούμε ένα μοναδικό πάρκο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ένα πάρκο- κόσμημα για την πόλη, για την ανάπτυξη και το μέλλον της. Ταυτόχρονα, είμαι περήφανος, γιατί καταφέραμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, ώστε να κάνουμε πράξη το όνειρο γενεών Κορυδαλλιωτών που αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση των φυλακών. Περήφανος, γιατί αποδείξαμε ότι οι δίκαιοι αγώνες, όταν επιμένεις, έχουν αποτέλεσμα και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Το νέο πάρκο είναι έργο- ορόσημο στον αγώνα για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών, αγώνας που συνεχίζεται μέχρι την οριστική του δικαίωση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σε «υψηλές ταχύτητες», μόλις 14 μήνες από την ολοκλήρωση της κατεδάφισης με το γκρέμισμα της εξωτερικής μάντρας. Το νέο πάρκο κατασκευάζεται από τον Δήμο Κορυδαλλού με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έχει προϋπολογισμό 4.590.000 €.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ