Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Σε κλίμα συγκίνησης τίμησε τους ήρωες των Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής ο Δήμος Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δήμος Ιλίου   τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για τους ήρωες των Εκστρατευτικών Σωμάτων της Μέσης Ανατολής στην πλατεία Ρίμινι, όπου δεσπόζει το ομώνυμο Μνημείο.

Τιμή στους ήρωες απέδωσε άγημα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της κατάθεσης στεφάνων στη μνήμη τους.

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος επισήμανε:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί για όλους εμάς στο Ίλιον, σημείο ιστορικής αναφοράς και ιδιαίτερης συγκίνησης. Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων από τα Εκστρατευτικά Σώματα της Μέσης Ανατολής, μεταξύ αυτών της 3 ης Ορεινής Ταξιαρχίας που κατέλαβε την κομβική πόλη του Ρίμινι, προσθέτοντας μια ακόμα σελίδα δόξας στο βιβλίο της Ιστορίας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Εκστρατευτικών Σωμάτων Μ. Ανατολής-Ριμινιτών- Ιερολοχιτών που εξακολουθεί, με την ίδια φροντίδα πάντα, να κρατά άσβεστη τη φλόγα της μνήμης και της προσφοράς τους».

 

Παρόντες, ήταν ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντισυνταγματάρχης Κυριάκος Τσιβρής, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντάρδας, ο Διοικητής του ΔΕΠΑΘΑ Συνταγματάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Ακόλουθος Άμυνας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Captain Alex J. T. Bush, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, βετεράνοι πολεμιστές κ.ά.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ