Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προληπτικά μέτρα και δράσεις για τον κορωνοϊό αποφάσισε ο Δήμος Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση των αναγκών που έχουν ανακύψει εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, συγκάλεσε στο Δημαρχείο Ιλίου, ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων, των εντεταλμένων συμβούλων, των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των ιατρών του Δήμου, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση από τους γιατρούς για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν για εργαζόμενους και πολίτες. Επίσης, καταγράφηκαν οι ανάγκες σε προμήθεια ειδών (αντισηπτικά υγρά, μαντιλάκια κ.ά)  για όλες τις δομές του Δήμου.

Ειδικότερα, τα μέτρα που αποφάσισε ο Δήμος Ιλίου είναι τα εξής:

  • Να προμηθεύσει εκ νέου με αντισηπτικά υγρά και μαντιλάκια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, δημοτικά κτήρια και τις κοινωνικές δομές του Δήμου, όπου συγχρωτίζεται σημαντικός αριθμός ατόμων.
  • Να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, μέχρι να δοθούν νεότερες οδηγίες.
  • Να εκδώσει έντυπο οδηγιών πρόληψης και ενημέρωσης για τους πολίτες
  • Να συστήσει, μέσω των ιατρών του και στο πλαίσιο της πρόληψης, στα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, άσχετα με τον κορωνοϊό, αλλά με παρόμοια κλινική εικόνα, όπως πυρετό, δύσπνοια, βήχα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να περιορίζονται κατ’ οίκον.
  • Να παραμείνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε επαγρύπνηση, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι, ότι πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην ανησυχούμε για λάθος λόγους. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους ιατρούς, πρόκειται για μια νόσο, η οποία δε σέβεται σύνορα, αλλά στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι ήπια και δεν μεταδίδεται, όταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής. Ο Δήμος Ιλίου βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση ενσκήψει, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επιφυλακή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, δεν πανικοβαλλόμαστε. Είμαστε δίπλα στους πολίτες του Ιλίου».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ