Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Πλήρη γεύματα το τετραήμερο του Πάσχα διανέμει ο Δήμος Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παροχή γευμάτων, μέσω του Κοινωνικού Συσσιτίου και το τριήμερο του Πάσχα, παρά τις έκτακτες συνθήκες για την πανδημία, προχωρά και φέτος ο Δήμος Ιλίου.

Η συγκεκριμένη δημοτική δομή προσφέρει αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση από το 2012, δωρεάν γεύματα σε άτομα άπορα, μοναχικά, ΑμεΑ, υπερήλικες και οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά αγαθά.

Στους δικαιούχους θα διατεθούν κατ΄ οίκον παραδοσιακά πασχαλινά γεύματα και γλυκά (μαγειρίτσα, αρνί με πατάτες, κοτόπουλο με ρύζι, σαλάτες, ψωμί, κουλούρια, τσουρέκια, φρούτα) για τη σίτισή τους το τετραήμερο (Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα). Η παρασκευή των γευμάτων πραγματοποιείται με βάση τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, ενώ η παράδοσή τους θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, εκτός από τις παραπάνω ποσότητες φαγητού που θα διαθέσει ο Δήμος Ιλίου, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών θα προσφέρουν 400 μερίδες πασχαλινού γεύματος, οι οποίες θα διανεμηθούν σε οικογένειες, δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Αντίδοτο στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε είναι οι πράξεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, Απλές χειρονομίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, που κάνουν τη διαφορά. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λεωτσάκο, για την προσφορά των γευμάτων στον Δήμο μας. Επίσης, τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των ημερών και αφήνουν τις δικές τους οικογένειες, για να βρεθούν δίπλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Είμαι βαθιά πεπεισμένος πως, όταν αυτή η υγειονομική κρίση τελειώσει, θα αφήσει πίσω μια κοινωνία με μεγαλύτερη συλλογικότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη. Μια κοινωνία που θα έχει κερδίσει τη μάχη».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ