Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για την αλληλογραφία του Δήμου Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εποχή της ψηφιακής αλληλογραφίας θα περάσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ιλίου, καθώς είναι από τους πρώτους Δήμους που θα λειτουργήσουν το Πληροφορικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ».

Πρόκειται για ένα νέο, αποτελεσματικότερο, ταχύτερο, ασφαλέστερο και πιο διαφανές σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών για την κεντρική διαχείριση και διακίνηση εγγράφων. Για το σκοπό αυτό, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Ιλίου.
Το νέο σύστημα θα αντικαταστήσει την έντυπη αλληλογραφία παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης εγγράφων. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν σημαντικά οφέλη, όπως εξοικονόμηση χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας και εξοικονόμηση πόρων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, προσαρμόστηκε πλήρως στις ανάγκες φορέων που θα το υλοποιήσουν και το κόστος του είναι μηδενικό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ