Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μεγαλύτερη αστυνόμευση για τους κατοίκους του Ιλίου ζήτησε από την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιλίου και το Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού του Δήμου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα μείζονος σημασίας ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιλίου.

Ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος ζήτησε από την Υφυπουργό μεγαλύτερη αστυνόμευση για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους του Ιλίου ενώ της παρέδωσε υπόμνημα για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να επιλυθούν οριστικά μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως: επαναφορά του αρχικού προγραμματισμού για επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Δήμο Ιλίου, αναδιάρθρωση και πύκνωση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες, παραχώρηση χρήσης των αθλητικών και άλλων χώρων, οι οποίοι με τον Ν.4414/2016 αφαιρέθηκαν από το Δήμο Ιλίου και παραχωρήθηκαν στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», διαμόρφωση του σκεπασμένου ρέματος της Εσχατιάς σε χώρο πρασίνου, ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του 8ου Γυμνασίου, παραχώρηση χρήσης των σχολικών μονάδων στο Δήμο ώστε να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, αξιοποίηση των νερών της Ψυττάλειας για την άρδευση του Ποικίλου Όρους, του Πάρκου και των χώρων πρασίνου των Δήμων Δυτικού Τομέα κ.ά.

«Σας παραδίδω το υπόμνημα με την ελπίδα πως θα κάνετε ότι μπορείτε για την επίλυσή τους» τόνισε ο κ. Ζενέτος, που προσέφερε επίσης στην κ. Παπακώστα- Σιδηροπούλου το ιστορικό Λεύκωμα και αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα  καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των αιτημάτων του Δήμου και ανέφερε ότι βρίσκεται προς επεξεργασία στο Υπουργείο σχετική πρόταση για όλη τη Δυτική Αθήνα, με έμφαση στην καθημερινότητα και τις γειτονιές.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκαν το Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, η λειτουργία του οποίου κατέστη δυνατή κατ’ εφαρμογή του νόμου 4316/2014, την περίοδο που η κ. Παπακώστα ήταν Υφυπουργός Υγείας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ