Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Μεγάλη συμμετοχή στο 3ο διαδικτυακό σεμινάριο για την εφηβεία στον Δήμο Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το 3ο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ιλίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ».

Το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, είχε θέμα την «ΕΦΗΒΕΙΑ» ενώ στο τέλος της παρουσίασης απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων για τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Η εφηβεία αποτελεί μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους στη ζωή ενός παιδιού, με έντονα συναισθήματα και πραγματική αδυναμία διαχείρισης από τους ανθρώπους που τα περιβάλλουν. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιβάλλεται να είναι σωστά ενημερωμένοι για αυτήν την πολύ ευαίσθητη φάση και προς τούτο ήταν εξαιρετικά σημαντικό και το 3ο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά». Θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την πολύ καλή συνεργασία σε όλο το πρόγραμμα, όπως και όλους όσοι προάγουν και αναδεικνύουν δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι το Δίκτυο στοχεύει  στην έγκαιρη ενημέρωση και την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διοργανώνοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ