Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις του Δήμου Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19 προχωρά ο Δήμος Ιλίου.

Η απαλλαγή αφορά το χρονικό διάστημα από τις 13.03.2020 και για όσο ισχύουν οι περιορισμοί, ενώ ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί σε αυτό το διάστημα, μπορούν να συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα https://eservices.ilion.gr/ , χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet και καταχωρώντας στο αντίστοιχο πεδίο μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης της επιχείρησής τους. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου θα υποβάλλονται έως και 31.05.2021, ενώ η απαλλαγή θα εμφανίζεται σε μελλοντικούς λογαριασμούς των παρόχων (ΔΕΗ, ιδιωτικοί πάροχοι).

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Η μετατροπή της υγειονομικής κρίσης σε οικονομική και κοινωνική επηρεάζει άμεσα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η ανάγκη να δοθεί οξυγόνο στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται είναι μεγάλη, προκειμένου να παραμείνουν όρθιες την επόμενη μέρα. Ο Δήμος Ιλίου εξαντλεί κάθε θεσμική δυνατότητα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες των συμπολιτών μας, αλλά η πολιτεία χρειάζεται να κάνει ακόμα περισσότερα για την ανακούφισή τους».

Περισσότερες πληροφορίες, στο τηλ. 213 2030045 (υπεύθυνος Παναγιώτης Ξυνός), Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 15:00 ή στο e-mail: [email protected]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ