Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ίλιον: Σε εξέλιξη έργα ανάπλασης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ιλίου, επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Τα σχετικά έργα έχουν προϋπολογισμό 16,5 εκ. ευρώ και αφορούν στην ανάπλαση της Λεωφόρου Αγίου Νικολάου (προϋπολογισμός 5,340 εκ. ευρώ), στην ανέγερση του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας (προϋπολογισμού 9,950 εκ. ευρώ) και στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νικόλαος Λιάκος (προϋπολογισμού 1,16 εκ ευρώ).

Κατά τη διάρκεια της επίβλεψης των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αττικής Α. Λεωτσάκο, την Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, το Δήμαρχο Ιλίου Ν. Ζενέτο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλο, τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, Χ. Αλεξανδράτο και Μ. Ζέρβα, τους Αντιδημάρχους, Γ. Φερεντίνο, Α. Τσιμόγιαννη, Γ. Φραγκάκη και Α. Δημητρακοπούλου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Χαραλαμπόπουλο καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Πριν από την επίσκεψη στα έργα προηγήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου στην οποία δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τόσο στη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και των έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα κατάλληλα βήματα ωρίμανσης από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του νέου ΠΕΠ. Ειδική αναφορά έγινε και σε έργα που αφορούν σε Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις μέσω ΕΣΠΑ.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη στενή συνεργασία που έχουν καθώς και για τη σημαντική στήριξη της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων που αλλάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από την πλευρά του δήλωσε ότι με την υλοποίηση υποδομών και βιοκλιματικών κτιρίων η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων του Ιλίου και συνολικά της Αττικής.«Σήμερα επισκεφτήκαμε την περιοχή του Ιλίου, όπου διαπιστώσαμε τα βήματα που γίνονται για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας, τη δημιουργία εγκαταστάσεων για τα παιδιά, αλλά και φιλοξενίας των ηλικιωμένων. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που υλοποιούνται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και συμβάλλουν στην ευζωία των πολιτών. Ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους συναρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τον Δήμαρχο και τα στελέχη του για την επιμέλεια που δείχνουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων».

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, η ανέγερση του οποίου έγινε με δωρεά του Νικόλαου Λιάκου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ν. Ζενέτος είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν το δωρητή της έκτασης και να τον ευχαριστήσουν για τη σημαντική αυτή προσφορά του. Ο Γ. Πατούλης μεταξύ άλλων, αφού τον ευχαρίστησε επισήμανε ότι τέτοιου είδους πράξεις αναδεικνύουν, τόσο τη μεγαλοψυχία ανθρώπων όπως του κ. Λιάκου, αλλά και το μεγαλείο της εθνικής ευεργεσίας. «Το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών του παρελθόντος δείχνει τον δρόμο για να αναδυθούν νέοι σύγχρονοι ευεργέτες. Με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα να εμφυσήσουμε στις νέες γενιές σημαντικές αξίες όπως είναι η γενναιοδωρία, ο αλτρουισμός και η αυτοθυσία. Οφείλουμε πολλά σε συμπολίτες μας όπως ο κ. Λιάκος και είναι σημαντικό να τους τιμούμε, όπως τους αξίζει».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ