Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Χρηματοδότηση για πυρασφάλεια στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής από τον “ΦιλόΔημο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πυροπροστασία των σχολείων της πόλης ενισχύει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με στόχο την αύξηση των μέτρων ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες μελέτες των χώρων και των συνθηκών σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου, για να υποδειχθούν και να ενισχυθούν, ακολούθως, τα μέτρα που χρειάζονται για την πρόληψη και την προστασία από το κίνδυνο της φωτιάς, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού, όσο και στην προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού.

Για τις απαιτούμενες διαδικασίες ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση, που εξασφάλισε η δημοτική αρχή, μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως άλλωστε έχει ήδη πράξει σε άλλους τομείς της πόλης: ανακαίνιση παιδικών χαρών, συντήρηση σχολικών κτιρίων, αγορά εξοπλισμού καθαριότητας κ.α., με προτάσεις που έχει καταθέσει στις προηγούμενες φάσεις του ίδιου προγράμματος.

«Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί μια συνεχόμενη καμπάνια υψηλής προτεραιότητας για την δημοτική μας αρχή, την οποία διαρκώς ανανεώνουμε και βελτιώνουμε σύμφωνα με τις νέες συνθήκες και απαιτήσεις. Πόσο μάλλον όταν αφορά τα παιδιά μας, τα οποία θέλουμε να τα έχουμε απόλυτα ασφαλή, στο κομμάτι που αφορά το πεδίο της ευθύνης μας, όμως και ενημερωμένα για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τα ίδια τον εαυτό τους», το σχόλιο του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Οι μελέτες και τα μέτρα πυρασφάλειας συμπληρώνουν την διαρκή καμπάνια που υλοποιεί ο Δήμος με τίτλο «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου» ενημερώνοντας τους Ηρακλειώτες για τρόπους ατομικής προστασίας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και τις καταστροφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ