Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Υπογειοποίηση Μ. Μερκούρη – Κ. Κουτρούλης : “Καλούμε τη δημοτική αρχή να σκύψει στα προβλήματα με σοβαρότητα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πνοή Ηράκλειο”, Κυριακός Κουτρούλης, στο πλαίσιο της συνάντησης κατοίκων-δημοτικών συμβούλων για το θέμα της υπογειοποίησης της οδού Μ. Μερκούρη, επισήμανε στον Χ-Τύπο τους προβληματισμούς του για το έργο που προωθεί ο κ. Μπάμπαλος.

Ο κ. Κουτρούλης ζήτησε ανταλλαγή ιδεών προς επίλυση του προβλήματος που υπάρχει, ενώ επισήμανε ότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί η υπογειοποίηση η έξοδος θα πρέπει να βρίσκεται στη Κύμης, για να μη δημιουργείται πρόβλημα στους κατοίκους του Κάτω Ψαλιδίου.

Για την υπογειοποίηση ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων δύο περιοχών, κάτι που κινδυνεύει να συμβεί με την υπάρχουσα κατάσταση, όπως και ότι χρειάζεται ανταλλαγή ιδεών προς επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοτική αρχή πρέπει να σκύψει σοβαρά στο πρόβλημα των οδών Πολυτεχνείου, Αγγέλων, Ανατολής και άλλων κοντινών δρόμων, στους οποίους δεν έχει βρεθεί λύση από το 2004. Σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο της υπογειοποίησης ανέφερε πως “δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους του Κάτω Ψαλιδίου, διότι όπως προτείνεται θα δημιουργεί ουρές αυτοκινήτων και οι οδηγοί θα αναζητούν διέξοδο, το οποίο και θα βρίσκουν πάλι από την οδό Πολυτεχνείου.” 

Στη συνέχεια στάθηκε και αυτός στις λύσεις που έχουν προταθεί στο παρελθόν, όπως η αντιδρόμηση και μονοδρόμηση της οδού Ιφιγένειας, τις οποίες πρέπει να δει ο Δήμαρχος άμεσα, όπως ανέφερε.

Τέλος, επισήμανε ότι εφόσον ο Δήμαρχος επιθυμεί την υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη η έξοδος θα πρέπει βρίσκεται στην Κύμης, ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή του Κάτω Ψαλιδίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ