Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Υπάρχει και… Φιλόδημος: Χρηματοδότηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους πρώτους δήμους πανελλαδικά που καταφέρνουν να ενταχθούν και να απορροφήσουν τα κονδύλια του προγράμματος του Υπουργείο Εσωτερικών, Φιλόδημος ΙΙ, είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχοντας υποβάλλει προτάσεις και για τους τρεις τομείς που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα.

Η αρχή έγινε με την έγκριση από πλευράς Υπουργείου της χρηματοδότησης 135.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου που θα εξυπηρετήσουν τις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες (προγραμματίζεται να αγοραστεί ένα επιπλέον σάρωθρο για την καθαριότητα), με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να είναι μέσα στους πέντε πρώτους που λαμβάνουν το «πράσινο φως».

Παρόμοια κατάληξη αναμένεται να έχει και η δεύτερη πρόταση που ήδη κατέθεσε ο Δήμος για την χρηματοδότηση του επόμενου πακέτου έργων στα σχολεία της πόλης ύψους 500.000 ευρώ. Από αυτά, τα 214.000 διεκδικούνται από τον «Φιλόδημο», προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν ακόμα περισσότερες εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων.

Νέα πρόταση για τις παιδικές χαρές

Με εισήγηση της δημοτικής αρχής, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία του συνεδρίαση, ομόφωνα αποφάσισε να υποβληθεί πρόταση και στον τρίτο τομέα που καλύπτει το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, την χρηματοδότηση εργασιών ανακαίνισης και εξοπλισμού των παιδικών χαρών της πόλης, οι οποίες δεν έχουν ήδη καλυφθεί από τα έργα που πραγματοποίησε με δικούς του πόρους ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Αυτές είναι επτά και ο Δήμος προϋπολογίζει να δαπανήσει 300.000 ευρώ για την ανακαίνισή τους (αλλαγή τάπητα, περίφραξης, παιχνιδιών κ.α.).

Αν όλα πάνε καλά και η πρόταση του Δήμου εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τα 225.000 από αυτά θα προέρθουν από τον Φιλόδημο, εξοικονομώντας χρήματα για το δημοτικό ταμείο, για να πάνε σε άλλα, περισσότερα έργα για την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ