Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το τελευταίο βήμα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ – Κρίσιμη η επερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο και πιο καθοριστικό βήμα επιχειρεί να κάνει ο Δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθούν και, πιθανότατα, θα εγκριθούν οι όροι της δανειακής σύμβασης για την αποζημίωση των τωρινών ιδιοκτητών του Φιξ, ώστε τα 27 στρέμματα πρασίνου και τα ιστορικά κτίρια εντός του Κτήματος να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, να γίνουν πάρκο και να ανοίξουν τις πόρτες τους για τους πολίτες.

Λέμε πιθανότατα, καθώς ο Νίκος Μπάμπαλος, από τη μια χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για να περάσει από το Δ.Σ. την απόφαση για να «τρέξει» το δάνειο αγοράς του Φιξ, από την άλλη δείχνει να έχει διατηρήσει χωρίς απώλειες τη συμμαχία που, εξ αρχής αυτής της προσπάθειας, έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στα στρατόπεδα του Συμβουλίου.

Θυμίζουμε, ότι από τις πρώτες κιόλας αποφάσεις εντός ΔΣ στη μακρά διαδρομή που χρειάστηκε για την απόκτηση του Κτήματος, την πρόταση του Δημάρχου, η οποία ορίζει αγορά του Φιξ με χρήματα του Δήμου ώστε αυτό να περάσει 100% στην κυριότητά του, στηρίζουν πέρα από το σύνολο της δημοτικής του ομάδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δικτύου Πολιτών, Αιμιλία Τζίβα και Φάνη Βελλίδου, καθώς και ο ανεξάρτητος Σύμβουλος, Χρήστος Τσουλουχάς.

Αυτή η συμμαχία υπέρ της απόκτησης του Κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής αποδείχθηκε αρραγής και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίζοντας την απαραίτητη για τη διαδικασία αναγνώριση των δικαιούχων προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα της απαλλοτρίωσης.

Υπάρχει κάποιος λόγος αυτή να σπάσει τώρα που έφτασε η πιο μεγάλη και ιστορική ώρα για το Δήμο; Θα φανεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς, πληροφορίες θέλουν οι πιέσεις να είναι ισχυρές από το αντίθετο στρατόπεδο που υποστηρίζει ότι το Φιξ δεν πρέπει να το αγοράσει ο Δήμος, παρά να απευθυνθεί στην κεντρική διοίκηση ώστε να το αποκτήσει κάποιο υπουργείο, όπως προσπαθούσε να κάνει τόσα χρόνια.

Πάντως, ως προπονητής που θέλει να εμψυχώσει την ομάδα πριν το μεγάλο αγώνα – και ο συγκεκριμένος κρίνεται ως τελικός – ο κ. Νίκος Μπάμπαλος μάθαμε ότι συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τα στελέχη της δημοτικής του ομάδας, τους επισήμανε πόσο σημαντικό είναι για την πόλη και τους δημότες να ευδοκιμήσει η αγορά του Φιξ και τους ευχαρίστησε έναν έναν προσωπικά, τους ίδιους αλλά και τα στελέχη των άλλων παρατάξεων, για την υποστήριξή τους σε αυτό το ιστορικό εγχείρημα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ