Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Το Δίκτυο Πολιτών παρόν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την παράταξη εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

“Το Δίκτυο Πολιτών από την ίδρυση του τον Σεπτέμβρη του 2010, μέχρι σήμερα, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας και  έχει ταυτίσει το όνομά και την πορεία του με τη δημοκρατία, το αντιφασιστικό κίνημα, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική πολιτική, την ισότητα, την αλληλεγγύη στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους, την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής

Το Δίκτυο Πολιτών συνέβαλε ουσιαστικά στο να  κερδηθεί επιτέλους η μάχη για την απόκτηση του κτήματος Φιξ από το Δήμο, έχοντας σταθερά, από την αρχή, συνταχθεί υπέρ της απόκτησης και απόδοσής του ακόμα και με διαδικασία της απαλλοτρίωσης ως πάρκο πολιτισμού, στους κατοίκους του Ηρακλείου αγκαλιάζοντας κάθε πρωτοβουλία της Επιτροπής  Πολιτών για τη διάσωση του, που δικαιώθηκαν μετά από 37 χρόνια διεκδικήσεων, αθετημένων υποσχέσεων  και παλινωδιών .

Τον αγώνα αυτό τον έδωσε με θέρμη, με λογική , σοβαρότητα και χωρίς υστεροβουλία ενάντια σε μικροκομματικές, μικροπαραταξιακές και ενίοτε γραφικές προσωπικές αντιπαραθέσεις που κυριαρχούσαν στα δημοτικά συμβούλια με μοναδικό στόχο να χαθεί για άλλη μια φορά από το Δήμο το κτήμα Φιξ υπολογίζοντας υστερόβουλα ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκόμιζαν παραταξιακά οφέλη.

Η στάση μας αυτή είχε εσωτερικό κόστος. Ομάδα μελών και αυτοαποκαλούμενων «φίλων» του Δικτύου Πολιτών, αποχώρησε από τη δημοτική μας κίνηση, επιχειρώντας να καπηλευτεί τον τίτλο και την ιστορία του Δικτύου Πολιτών.

Πλέον, όπως δημόσια έχουν δηλώσει ανήκουν σε άλλη δημοτική παράταξη.

Το Δίκτυο Πολιτών προχωράει μπροστά και παρά τις επιθυμίες κάποιων μνηστήρων του δημαρχιακού θώκου, θα δώσει και πάλι δυναμικά το παρών στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κάνουμε απολογισμό της δράσης μας και σχεδιάζουμε την εκλογική τακτική μας στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το την Τετάρτη 26/7/2023 στις 7.00 το απόγευμα διαδικτυακά.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ