Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Τι ανέφερε η “Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής” για τα σχολεία της περιοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής, με την επικεφαλής της, τη δημοτική σύμβουλο Παπαϊωάννου Κέλλυ και το μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τόλη Λία, επισκέφτηκαν το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο του Δήμου και συνομίλησαν με τις διευθύντριες και το προσωπικό των σχολείων. Περιόδευσαν επίσης στους χώρους του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Στη συνέχεια σε μήνυμά της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής ανέφερε :

Από τις συνομιλίες, αλλά και από την περιοδεία στους χώρους, αναδείχτηκαν τα συσσωρευμένα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης και στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτικών, νηπιαγωγών και ειδικού προσωπικού, καθώς και η τεράστια έλλειψη σε υποδομές, ειδικότερα στο ειδικό νηπιαγωγείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γραφείο της διευθύντριας έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας, ενώ μόλις πρόσφατα παραχωρήθηκε μια αίθουσα από το Ειδικό Δημοτικό για να μη στοιβάζονται παιδιά σε ακατάλληλους χώρους. Διαπιστώθηκαν για μια ακόμα φορά οι ανυπέρβλητες ανάγκες των παιδιών αυτών των σχολείων σε μόνιμο, γνώριμο και οικείο προσωπικό, σε ασφαλή μεταφορά από και προς το σχολείο, σε αυξημένες απαιτήσεις υγιεινής και καθαριότητας, σε χώρους εσωτερικής και εξωτερικής δραστηριότητας που να ανταποκρίνονται στις σύνθετες παιδαγωγικές και ειδικές τους ανάγκες.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, επισημάνθηκε ότι είναι απαράδεκτο ο γονιός να εξωθείται να χώνει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα στοιχειώδη, να εξαναγκάζονται τελικά οι διοικήσεις των σχολείων και οι σύλλογοι γονέων να αναζητούν σε χορηγίες και ιδιώτες αυτά που θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένα από το κράτος και τη δημοτική αρχή. Είναι απαράδεκτο το ειδικό νηπιαγωγείο να μην έχει σχολική καθαρίστρια και να αναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί, με 3 και 4 παιδιά στην αγκαλιά τους, να φροντίζουν και την υγιεινή και ασφάλεια του χώρου. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει προαύλιος χώρος στο νηπιαγωγείο, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με αυξημένες κινητικές ανάγκες. Είναι τέλος απαράδεκτο όσον αφορά στην κατανομή λειτουργικών δαπανών τα ειδικά σχολεία να συμπεριλαμβάνονται στον αλγόριθμο των τυπικών βάσει κατανομής μαθητών κ αιθουσών και μας προβληματίζει τι θα επιφέρει η κατάργηση σχολικών επιτροπών για τα σχολεία αυτά…

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το ζήτημα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και ότι θα επαναφέρει το θέμα της αναγκαιότητας ίδρυσης δημόσιου ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στο Δήμο μας“.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ