Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Την ανάγκη για δωρεά οργάνων το κεντρικό μήνυμα της παρουσίασης του βιβλίου του Δ. Στρατούλη στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής “ΑΚΕΠ Συνεργασία” διοργάνωσε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Βουλευτή Δ. Στρατούλη με τίτλο “Όταν γεννιέσαι τρεις φορές”.

Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό και ο συγγραφέας αναφέρεται στην περιπέτεια της υγείας του, η οποία τον ανάγκασε να προβεί δύο φορές σε μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου αναπτύχθηκαν τόσο από ιατρική, δημοσιογραφική, εκκλησιαστική αλλά και βιωματική σκοπιά τα οφέλη της μεταμόσχευσης οργάνων και πόσο καθοριστική μπορεί να είναι αυτή τόσο για την ποιότητα όσο και για την ίδια την ζωή του ασθενούς.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της αυτή η “ΑΚΕΠ Συνεργασία” τόνισε: “Από την πλευρά μας, θελήσαμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε την ανάγκη ενημέρωσης το κόσμου ως προς το θέμα της δωρεάς οργάνων, η οποία στην κυριολεξία μπορεί να σώσει ζωές, καθώς η χώρα μας στατιστικά κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον τομέα αυτό. Όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε στην εκδήλωση, κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τον βαθιά αλτρουιστικό χαρακτήρα του λαού μας, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ο μικρός αριθμός δοτών οργάνων στην χώρα μας οφείλεται σε ελλιπή πληροφόρηση.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ