Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Τα Χριστούγεννα έχουν τη Βασίλισσα του Χιονιού  και το Ηράκλειο τον… Δήμαρχο των Φόρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΑΚΕΠ κατακεραυνώνει τον κ. Νίκο Μπάμπαλο κι όσα προφασίστηκε για να μην τεθεί καν σε ψηφοφορία η πρόταση μείωσης δημοτικών τελών – φόρων.

Τα όσα πρωτόγνωρα και πραγματικά πολύ δυσάρεστα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, όπου η δημοτική αρχή δεν επέτρεψε καν να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση που κατέθεσαν οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την μείωση των δημοτικών τελών και φόρων, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η “ΑΚΕΠ”.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη που ηγείται ο κ. Παντελής Βλασσόπουλος, κάνει λόγο για “ένα δήμο όπου …βασιλεύει η φοροκρατία” και στον οποίο η διοίκηση του κ. Μπάμπαλου έχει επιλέξει τον δρόμο του “θεσμικού εκφυλισμού και του αυταρχισμού”. Ακόμη η ΑΚΕΠ υποστηρίζει πως  συμπεριφορά της διοίκησης “όχι μόνο εγείρει μείζονα θέματα νομιμότητας, αλλά πλέον κινείται στα όρια της εκτροπής” ενώ αποδίδει στον κ. Μπάμπαλο τον τίτλο του “δημάρχου των φόρων”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΚΕΠ, που έχει τίτλο: “Ηράκλειο Αττικής: “Βασιλευομένη …φοροκρατία” αναφέρει τα εξής: “Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν εγγράφου αιτήματος τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και της δικής μας, με θέμα τη μείωση των δημοτικών φόρων και τελών και τη συζήτηση εναλλακτικής πρότασης επί αυτών.

Η διοίκηση του κ. Μπάμπαλου αρνήθηκε, ενεργώντας κατά τρόπο πραξικοπηματικό και επικαλούμενη αίολα νομικίστικα επιχειρήματα ακόμα και να θέσει την πρότασή μας σε ψηφοφορία! Είναι το τρίτο συνεχόμενο δημοτικό συμβούλιο που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή που … απαγορεύονται οι ψηφοφορίες.

Παρέλκει να αναφέρουμε πως αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας ότι σε ένα δημοτικό συμβούλιο, όπως και σε οποιοδήποτε συλλογικό όργανο, την όποια πρόταση κατατίθεται, αρμόδιο να την κρίνει, να την υπερψηφίσει ή να την καταψηφίσει είναι μόνο το ίδιο το Σώμα, δηλαδή το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μπάμπαλος, λοιπόν, στο δρόμο του θεσμικού εκφυλισμού και του αυταρχισμού που έχει επιλέξει, δεν δίστασε ακόμα και αυτό: Να καταργήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας, να υποκαταστήσει ο ίδιος το δημοτικό συμβούλιο (το Κράτος είμαι Εγώ) και γενικά να αποφασίζει ο ίδιος αν και πότε θα μας κάνει την χάρη να μας επιτρέπει να ψηφίζουμε…

Είναι προφανές ότι η παραπάνω συμπεριφορά της διοίκησης Μπάμπαλου όχι μόνο εγείρει μείζονα θέματα νομιμότητας, αλλά πλέον κινείται ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο στην ιστορία του Ηρακλείου αλλά ούτε και σε οποιοδήποτε Δήμο στην Ελλάδα, σε περίοδο Δημοκρατίας, όπου να αποφαίνεται μόνος του ο Δήμαρχος ή ο Πρόεδρος και όχι το κυρίαρχο Σώμα (το Δ.Σ.), περί του αν μια πρόταση που κατατίθεται στο δημοτικό συμβούλιο είναι νόμιμη ή ορθή και να απαγορεύεται η ψηφοφορία…

Ως προς την ουσία της πρότασής μας: Ο κ. Μπάμπαλος αρνήθηκε πεισματικά να την θέσει σε ψηφοφορία γιατί έχει κάνει μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή: την πολιτική των ΥΨΗΛΩΝ ΦΟΡΩΝ.  Μετά τον έκτο κατά σειρά Προϋπολογισμό που καταθέτει, δεν έχει καμία δικαιολογία να επικαλείται τι παρέλαβε ή τι συνέβαινε πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια, υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Ο κ. Μπάμπαλος πλέον έχει παραλάβει … από τον εαυτό του, επί των ημερών του ο Δήμος Ηρακλείου είναι μέσα στους τρεις ακριβότερους Δήμους σε φόρους και τέλη αθροιστικά και έχει τον υψηλότερο Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων στην Αττική.  Του αποδίδεται επάξια λοιπόν ο τίτλος του “ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ”.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ