Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής έμαθαν τα πάντα για την πυροπροστασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς; Ποιες είναι οι πρώτες μας κινήσεις όταν βλέπουμε φωτιά στο σπίτι; Ποιες στο δάσος; Τις απαντήσεις σε αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα πήραν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής στη δράση που οργάνωσε για αυτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία, βέβαια, με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ένα πυροσβεστικό όχημα μαζί με το πλήρωμά του βρέθηκε στο χώρο του σχολείου για να δείξει στα παιδιά πώς λειτουργεί η Πυροσβεστική, να τους μάθει τι πρέπει να κάνουμε όλοι σαν πολίτες όταν εντοπίσουμε είτε βρεθούμε σε πυρκαγιά ή άλλη φυσική καταστροφή και να απαντήσει στις ερωτήσεις των μαθητών.

Στόχος του Δήμου μέσα από αυτά τα σεμινάρια – τα οποία ξεκίνησαν από το 1ο Δημοτικό το επόμενο όμως διάστημα αλλά και στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης – είναι από τις μικρές κιόλας ηλικίες να γίνει συνείδηση η έννοια της Πολιτικής Προστασίας και να έχουν τα παιδιά τα εφόδια των βασικών γνώσεων για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τους γύρω τους και το περιβάλλον.
Μερικές από τις οδηγίες που έδωσαν οι πυροσβέστες στα παιδιά ήταν: πώς και ποιον ειδοποιούμε σε περίπτωση φωτιάς, πως χρησιμοποιούμε έναν πυροσβεστήρα, που και πώς πρέπει να ρίχνουμε νερό, κυρίως όμως τι πρέπει να κάνουμε στο κομμάτι της πρόληψης, πώς αποφεύγουμε δηλαδή εξ αρχής τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, καθώς οι περισσότερες φωτιές έχουν ως αιτία την αμέλεια του ανθρώπινου παράγοντα.

 

«Όπως σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας, τα περιθώρια να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους περνάνε μέσα από την Παιδεία. Με την πρωτοβουλία αυτή απευθυνόμαστε στους μικρούς Ηρακλειώτες, καθώς τα θεμέλια για να χτίσουμε μια καλύτερη νοοτροπία αντιμετώπισης αλλά, κυριότερα, πρόληψης των κινδύνων πρέπει να μπουν από τη νεαρή ηλικία του πολίτη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

«Η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και αυτού του καλοκαιριού. Για να προστατεύσουμε όμως άρτια, όχι μόνο την πόλη μας, αλλά όλη τη χώρα, όπου και να βρεθούμε τους θερινούς μήνες, πρέπει να έχουμε τις γνώσεις του τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση. Και ποιος καλύτερος δέκτης, ποια καλύτερη επιρροή σε κάθε οικογένεια από τα παιδιά μας. Για αυτό και θα συνεχίσουμε παρόμοιες δράσεις στα σχολεία του Ηρακλείου το επόμενο διάστημα αλλά και με τη νέα χρονιά», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, Δημήτρης Δημητρόπουλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ