Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συνεχίζει τα “ταξίδια” στην Ευρώπη το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η διακρατική κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ KA229 «PEARLS» (Performing Arts for Leader Students), στην περιοχή Marines της Ισπανίας από τις 28/02 μέχρι τις 04/03/2022.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε και το 9ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής με τις εκπαιδευτικούς Μαρία Γεννατά (ΠΕ70) και Ανδρομάχη Βαμβουκλή (ΠΕ70).

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Juan Dols Molina και η ισπανική ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου υποδοχής CEIP Castillo del Real, φρόντισαν ώστε όλοι μαζί οι εταίροι από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας να έχουν μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα. Η εμπειρία από την ανθρώπινη επαφή και τη συνεργασία με όλους τους εταίρους ήταν μοναδική και ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας που έχουν δημιουργηθεί.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά σχετικά με το έργο και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια και παρακολούθησαν σεμινάρια γύρω από τις Τέχνες του θεάματος στην παιδαγωγική διαδικασία.

Επίσης, έπαιξαν μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ισπανικού σχολείου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν και παρακολούθησαν μαθήματα από διάφορα τμήματα του σχολείου.

Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και έζησαν όμορφες στιγμές τόσο στην περιοχή Marines όσο και στην υπέροχη Valencia στις οποίες ξεναγήθηκαν.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ