Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συναντήσεις Μπάμπαλου για το Κτήμα Φιξ: Τι απάντησε το Υπουργείο Πολιτισμού, τι θα πουν αύριο με τον Άδωνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις ενέργειες για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, επισκέφθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ Τρίτη 31 Αυγούστου βλέπει τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη.

“Δεν μπορούμε την αγορά, μπορούμε την αξιοποίηση” απάντησε το Υπουργείο Πολιτισμού

Με πρωτοβουλία του Μπάμπαλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, ως εκπρόσωπο της Υπουργού, Λίνας Μενδώνη, με αντικείμενο το μέλλον του Κτήματος Φιξ. Ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία του Κτήματος για τους κατοίκους του Ηρακλείου και παρουσίασε αναλυτικά τα βήματα που έχουν γίνει για την απόκτηση του με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Πέτρου, ζήτησε για ακόμα μια φορά τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού για την απόκτηση του Κτήματος και, στη συνέχεια, στην αξιοποίησή του ως χώρο Πρασίνου, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού αναγνώρισε την ιστορική αξία του Κτήματος και τη σημασία του να αποδοθεί στους δημότες. Δήλωσε όμως στην αντιπροσωπεία του Δήμου ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να συμβάλει οικονομικά στην απόκτηση του Κτήματος Φιξ, όπως άλλωστε και η ίδια η Υπουργός είχε δηλώσει με απάντησή της στην Βουλή πρόσφατα, πως δηλαδή: «η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την συνδρομή φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην απόκτηση της κυριότητας του κτήματος με σκοπό τη δημιουργία χώρων πρασίνου και την απόδοσή τους στους πολίτες εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ».

Μολαταύτα, ο κ. Διδασκάλου υπογράμμισε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει με θετική διάθεση τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου εντός του Κτήματος και γενικότερα την πολιτιστική αξιοποίησή του.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν τακτική επαφή και να επαναλάβουν τις συναντήσεις τους μετά την απόκτηση των 27 στρεμμάτων του Κτήματος Φιξ εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ραντεβού με τον Άδωνη Γεωργιάδη

Ακολούθως, την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 15.30 ο Δήμαρχος συνοδεία επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων – οι οποίοι προσκλήθηκαν από το Δήμαρχο – θα συναντηθούν με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στα γραφεία του στο Υπουργείο προκειμένου να συζητήσουν και με αυτή την πλευρά τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος στις ενέργειες που έχει ξεκινήσει για να αποκτήσει το Κτήμα των 27 στρεμμάτων, αλλά και τις διαδρομές της μετέπειτα συνεργασίας προκειμένου να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το Κτήμα.

Η συνάντηση με τον Άδωνη Γεωργιάδη έρχεται ως κατάληξη της σχετικής επιστολής – αιτήματος που απηύθυνε πρόσφατα ο Δήμαρχος προς τον Υπουργό, την οποία ο κ. Γεωργιάδης αποδέχθηκε.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ