Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συνάντηση του Ν. Μπάμπαλου με διευθυντές των δημοτικών και νηπιαγωγείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομαλά συνεχίζεται η λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής κάτι που διατυπώθηκε στην σύσκεψη την οποία κάλεσε ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, διαδοχικά με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Ηρακλείου.

Δύο εβδομάδες, σχεδόν, μετά την επανεκκίνηση των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δύο εβδομάδες πριν τη λήξη αυτής της χρονιάς τα παιδιά συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να παρακολουθούν τα μαθήματα – όπως πιστοποιούν οι εκπαιδευτικοί η συμμετοχή ξεπερνάει το 90% – αφού έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας τόσο από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, όσο και από τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να υπάρχουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές, ανεφοδιάζονται συνεχώς με αντισηπτικά, γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών κατά την είσοδο ενώ η δημοτική αρχή έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα καθαρισμού των σχολικών κτιρίων.

«Στη μέση, περίπου, αυτής της ιδιόμορφης τελικής ευθείας για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους στην πόλη μας, θελήσαμε να κάνουμε τον απολογισμό της έως τώρα πορείας από την ημέρα της επανεκκίνησης των σχολείων, να καταγράψουμε τυχόν προβλήματα και ανάγκες και να εξετάσουμε την πορεία έως το τέλος του μήνα που θα κλείσουν για το καλοκαίρι τα σχολεία. Χαίρομαι που το σχέδιο το οποίο καταρτίσαμε και
εφαρμόζουμε σε αγαστή συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων δουλεύει, κάτι που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα, συμμετοχή που αγγίζει το απόλυτο. Τα παιδιά και η ασφάλεια της υγείας τους είναι η απόλυτη προτεραιότητα, για αυτό και δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τα σχολεία μας και τη λειτουργία τους», σχολιάζει ο κ. Μπάμπαλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ