Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συνάντηση πολιτισμού στο Ηράκλειο Αττικής από την “Πνοή Συνεργασίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη, 12/7/23, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Ηλέκτρα Αποστολου, έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση πολιτισμού, μια «έκρηξή» πολιτισμού!

Η δημοτική παράταξη, ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, με μια ξεχωριστή εκδήλωση, ένωσε τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου με ντόπιους δημιουργούς.

Σαν ένδειξη της ευγνωμοσύνης της, τίμησε τους συγγραφείς, ποιητές, τις θεατρικές σκηνές και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης με σκοπό να δείξει ότι η αναβάθμιση των πολιτιστικών πραγμάτων και η ενθάρρυνση για πολιτιστική δημιουργία είναι στις πρώτες της προτεραιότητες.

Τιμήθηκαν με σειρά παρουσίασης οι δημιουργοί :

Νίκος Δουλάμης, Αγάθη Ρεβύθη, Κλεονίκη Καλαμαρά, Απόστολος Ζώτος, Ελένη Βαφειάδου, Φοίβος Ζαντές, Άγγελος Γαλάνης, Μαρία Κανελλάκη, Κωνσταντίνα Φιλίππου-Παπαδοπούλου, Παύλος Ανδριάς.

 

 

 

 

 

Τιμήθηκαν οι θεατρικές ομάδες «Ελευθερίας Πράξεις» ,«Θεατρική Σκηνή Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηρακλείου» και η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ της πόλης.

Τιμήθηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι «ΑΡΓΩ», «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ», «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ», «ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ»    ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  »

Στην εκδήλωση μάγεψαν με την απόδοση έργων των τιμημένων δημιουργών οι εξαίρετες ηθοποιοί Τασιλένα Βουδούρη και Δήμητρα Μπουρνελέ.

Τέλος τιμήθηκαν και οι εκλιπόντες ,αλλά με μεγάλη προσφορά στον τόπο Δημήτριος Λυμπερόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνιων και ο ασυμβίβαστος δημιουργός Περικλής Περδικάρης.

“Ο Πολιτισμός είναι φως!!!

Το πολιτιστικό πολυκεντρο έλαμψε!!!

ΚΑΙ όπως είπε ο Αριστοτέλης ” Μέγιστος εχθρός των εξουσιών ο Πολιτισμός”, για να δείξει την αντίθεση μεταξύ της πρόσκαιρης φθαρτής εξουσίας και της αιωνιότητας του πολιτισμού!”, ανέφερε σχετικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυριάκος Κουτρούλης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ