Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σε πολιτική απομόνωση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

• Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος με την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, με θέμα αγορά ελεύθερων χώρων, έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για τη στάση της στο θέμα αυτό, διαφημίζοντας παράλληλα ότι βρήκε τη βέλτιστη λύση και έπραξε το σωστό για την πόλη.
Επίσης, ρίχνει ευθύνες σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι δεν συνέπραξαν στο σχηματισμό της απαρτίας για το καλό της πόλης, τη στιγμή που έλλειπαν από τη συνεδρίαση και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του.
Ουσιαστικά δηλώνει ικανοποίηση γιατί π.χ. αγοράζει ένα οικόπεδο  500ων τετραγωνικών μέτρων το οποίο είναι πολεοδομικά αρρύθμιστο, σε τιμή ανώτερη της πραγματικής και όταν μπει στο σχέδιο θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα, λογικά στα περισσότερα από αυτά, να δώσει κομμάτι τους για δρόμο ή να αποζημιώσει το όμορο οικόπεδο, οπότε τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή αυτά που θα μείνουν είναι πολύ λιγότερα άρα και πολύ δαπανηρή η σημερινή αγορά τους.
Η συμπεριφορά του αυτή, συνεχίζει να κρατά ενωμένη την αντιπολίτευση και απέναντί του, μια τακτική που έχει την αποκλειστική ευθύνη, που τελικά θα την πληρώσει η πόλη, εάν ο Νίκος Μπάμπαλος είναι η πρώτη παράταξη στις επόμενες εκλογές, διότι στην καλύτερη περίπτωση σύμφωνα με τον Νόμο, θα εκλέξει 8 με 10 συμβούλους οπότε είναι και αδύνατη η διοίκηση του δήμου, διότι ο ίδιος οδηγείται σε πολιτική απομόνωση.

Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης έχει ως εξής:
“Δεν εκπλήσσει καθόλου και κανέναν πια ο κ. Μπάμπαλος, με τη στάση του και τη σχέση του με την αλήθεια, που απορρέουν από τη γενικότερη αντίληψή του για τον τρόπο διοίκησης και άσκησης της εξουσίας, αλλά και τον πανικό του που βλέπει τη δημοτική ομάδα σε αποσύνθεση να τον εγκαταλείπει.
Πριν από «ελευθέρους χώρους που θα είναι στη διάθεση των πολιτών», όπως αναφέρεται στον βαρύγδουπο τίτλο της ανακοίνωσης του, καλό θα είναι να φροντίζει να είναι στη διάθεση των Ηρακλειωτών η ΑΛΗΘΕΙΑ, σχετικά με την απαρτία και όχι την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά το οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση της αγοράς των ακινήτων.
Και η αλήθεια είναι ότι η παράταξη του Δημάρχου δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία για να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ.. Φρόνιμο, λοιπόν, είναι πριν κατηγορεί δημοτικούς συμβούλους για τακτικισμούς και προσωπικές ατζέντες, να αναζητήσει τους λόγους που δικοί του σύμβουλοι απείχαν, κατά τον σχηματισμό της απαρτίας και την κατά πολύ καθυστερημένη, ως συνήθως, έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Επίσης, ωφέλιμο για τον ίδιο θα ήταν να αναλογισθεί, αν στα σχεδόν πέντε χρόνια της θητείας του, αναζήτησε ποτέ τη συναίνεση και τη σύνθεση απόψεων. Αντί αυτού, ο απερχόμενος δήμαρχος, πάλι με αλαζονεία, θεωρεί αυτονόητη τη συναίνεσή μας τρεις μήνες προ των εκλογών, ενώ προηγουμένως έχει περιφρονήσει παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους και γι αυτό το μείζον θέμα.
Βέβαια παρέλειψε να ενημερώσει τους Ηρακλειώτες πόσο θα πληρώσουν για τα κομμάτια γης που εσπευσμένα αγοράζει (όχι με απαλλοτρίωση και ορισμό τιμής μονάδας από δικαστήριο, αλλά με απευθείας αγορά) πριν από τις δημοτικές εκλογές, με τιμή τετραγωνικού μέτρου κατά πολύ ανώτερη της πραγματικής (αγοράζει περίπου στα 400 €/τ.μ., πληρώνοντας ο Δήμος για το σύνολο των τ.μ., χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για τμήματα γης πολεοδομικά αρρύθμιστα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα υποχρέωση αυτών σε εισφορά σε γη και χρήμα), αφενός και αφετέρου τον λόγο που επελέγησαν τα κομμάτια αυτά, εφόσον αρνείται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το σύνολο των χώρων που πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος, ώστε να γίνει ιεραρχικά επιλογή αυτών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι σύμφωνα με τις προσωπικές επιλογές του κου Δημάρχου.
Τέλος, αγγίζει τα όρια της αστειότητας να μιλά για τακτικισμούς ο μαιτρ του είδους, που προβάλλει σαν χαριστικές πράξεις στους πολίτες αυτά που οφείλει να κάνει και ξεπερνά τα όρια του θλιβερού να μας εγκαλεί για προσωπικές ατζέντες εκείνος, που, πάνω και πέρα από όλα, βάζει την αυτοπροβολή του, μη διστάζοντας να χρησιμοποιεί το δήμο ως θεσμό και ως δημόσια υπηρεσία για αυτό τον σκοπό.”

Οι Δημοτικές Παρατάξεις
ΑΚΕΠ – Π. Βλασσόπουλος
ΠΝΟΗ – Κ. Κουτρούλης
ΔΑΣΗ – Γ. Μαστοράκος
Ηράκλειο Μαζί – Γ. Παπαδημητρίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Π. Σπηλιόπουλος
Μ. Παντερή
Γ. Φίλανδρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ