Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Σε Ολλανδία και Πορτογαλία ταξίδεψαν εκπαιδευτικοί του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 (2022-1-EL01-KA122-SCH-000073668) με τίτλο “Learn2live, Live2learn”, «Μάθε να ζεις, Ζήσε να μαθαίνεις» πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα στην Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ, (28/12-3/12/2022).

Οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής, Βασιλική Αβράμη (ΠΕ11), Δέσποινα Κανάση (ΠΕ70) και Αγγελική Τάκη (ΠΕ06) παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο “Public Speaking with Humour and Comedy for teachers and educators” από τον οργανισμό europass Teacher Academy.

Μέσα από δραστηριότητες για το σπάσιμο του πάγου, βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και ανταλλαγή απόψεων με συνάδελφους εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κροατία και τη Γερμανία, έμαθαν τεχνικές για τη βελτίωση του δημόσιου λόγου χρησιμοποιώντας χιούμορ και στοιχεία κωμωδίας. Εξερεύνησαν τη χιουμοριστική πλευρά της προσωπικότητάς τους και έμαθαν να την εκμεταλλευόμαστε για μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τους μαθητές και τις μαθήτριές.

 

 

Ακόμη, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η διακρατική κινητικότητα εκπαιδευτικών του Σχολείου, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας (20-26/03/2023), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 (2022-1-EL01-KA122-SCH-000073668) με τίτλο “Learn2live, Live2learn”, «Μάθε να ζεις, Ζήσε να μαθαίνεις».

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Ντίνος Βρυώνης (ΠΕ70, Διευθυντής), Ανδριανή Κανελλοπούλου (ΠΕ70) και Κυριακή Σακελλαρίου (ΠΕ06) παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο «Environmental Education – Small Actions with Big Impacts» που παρέχεται από τον οργανισμό Cultivating Futures.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παρουσιάσεις, περιβαλλοντικές ξεναγήσεις και ανταλλαγή απόψεων με συνάδελφους εκπαιδευτικούς από την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και την Ελλάδα, εκπαιδεύτηκαν στα μεγάλα ζητήματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Κατανόησαν και έφεραν πίσω στο σχολείο ότι τα πάντα είναι θέμα αποφάσεων με μικρά βήματα και σύνθημα «Δεν μπορώ να κάνω ό,τι καλό χρειάζεται ο κόσμος, αλλά ο κόσμος χρειάζεται ό,τι καλό μπορώ να κάνω».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ