Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε νέο και πιο λειτουργικό χώρο το 5ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη στέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου της πόλης σε νέο χώρο, πιο λειτουργικό και φιλικό για τα παιδιά, εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.
Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των γονέων, ο Δήμος το καλοκαίρι σχεδίασε και υλοποίησε τη διαμόρφωση των νέων αιθουσών διδασκαλίας και των απαιτούμενων υποδομών σε χώρο του 2ου Δημοτικού προκειμένου το 5ο Νηπιαγωγείο να συστεγαστεί στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.
Συγκεκριμένα, τα συνεργεία και οι υπηρεσίες του Δήμου διαμόρφωσαν δύο αίθουσες διδασκαλίας, κατάλληλες τουαλέτες και προαύλιο χώρο με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, πραγματοποίησαν την μετακόμιση και, πλέον, το νέο σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους στο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
Και μπορεί η μεταφορά του 5ου Νηπιαγωγείου να γίνεται σε ένα νέο χώρο, όμορφο και λειτουργικό (τον οποίο οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στον αγιασμό), όμως για τον Δήμο αυτή η λύση είναι προσωρινή.

Βούληση της δημοτικής αρχής είναι το 5ο Νηπιαγωγείο να αποκτήσει τον δικό του, αποκλειστικό χώρο με την ανέγερση ενός νέου κτιρίου. Με πρόταση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, έχει εκφραστεί η πρόθεση του Δήμου να παραχωρηθεί οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στις Κτιριακές Υποδομές – τον κρατικό φορέα που έχει την αρμοδιότητα για το κτίσιμο των νέων σχολείων – προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για καινούργιο σχολικό κτίριο, καινούργιο νηπιαγωγείο.
«Με σχέδιο, σωστό προγραμματισμό και, πάνω από όλα, διάθεση και ικανότητα για άμεση επέμβαση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε δεκαετίες την πόλη. Συνεχίζουμε, με ώριμες προτάσεις, να διεκδικούμε ακόμα καλύτερες λύσεις για τα παιδιά μας, για το αύριο της πόλης», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ