Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Πρόγραμμα προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα για τα άτομα με αναπηρία (σύμφωνα με τον Ν.4512/2018, άρθρο 215) εφαρμόζει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 και αφορά σε άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν πρώτη φορά αίτηση πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών παροχών για προνοιακές παροχές σε χρήμα και διαμένουν μόνιμα στα όρια της Περιφέρεια Αττικής.

Στο νέο πλαίσιο προηγείται η διοικητική διαδικασία και ο αιτών εξετάζεται από τα ΚΕΠΑ, εφόσον πληροί όλες τις λοιπές προϋποθέσεις, απαλλασσόμενος, μάλιστα, από το παράβολο των 46 ευρώ για την εξέταση.

Αυτή η μέριμνα σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τις ψηφιακές διασταυρώσεις απλοποιεί σημαντικά την διαδικασία για τα άτομα με αναπηρία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος:

1.Σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Αττικής, ανάμεσά τους και αυτό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

2.Στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ, Πατησίων 30, Αθήνα

Σκοπός του νέου νόμου είναι η βελτίωση της πρόσβασης και της εξυπηρέτησης για τα άτομα με αναπηρία στις προνοιακές υπηρεσίες με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής των παροχών με απόλυτη διαφάνεια και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας του Κράτους.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132000265-272.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ