Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ελέγχους που πραγματοποίησε από το 2021 και μέχρι πρότινος κλιμάκιο από εξειδικευμένους ερευνητές και στελέχη των Κτιριακών Υποδομών (τον υπεύθυνο κρατικό φορέα για την ανέγερση σχολικών κτιρίων) με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου.

Οι επιστήμονες του κλιμακίου εξέτασαν σε πρώτο βαθμό όλα τα σχολεία της πόλης σε επίπεδο αντισεισμικής θωράκισης και στατικότητας, τα αποτελέσματα δε της έρευνάς τους απεστάλησαν στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας για την τελική βαθμονόμηση όπως ορίζει η διαδικασία.

«Ζούμε σε μια χώρα που οι σεισμοί είναι αναπόφευκτοι. Για αυτό και εμείς οφείλουμε να είμαστε, όσο το δυνατό, περισσότερο προετοιμασμένοι σε ό,τι αφορά τα σχολικά κτίρια, σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας. Πολύ πριν δώσει οδηγία η Πολιτεία, εμείς με δική μας πρωτοβουλία είχαμε βάλει μπροστά την εκστρατεία του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτίρια και είμαστε ο πρώτος ίσως δήμος της χώρας που ολοκληρώνει τη διαδικασία», δηλώνει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Παράλληλα με τα σχολικά κτίρια παρόμοιος έλεγχος έγινε και σε δημοτικά κτίρια, ο οποίος, με τη σειρά του, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ