Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Πολιτική… Βαβέλ» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής με φόντο τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής το οποίο, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, κλήθηκε να συζητήσει για ακόμα μια φορά τα κτιριακά ζητήματα του 1ου Γυμνασίου της πόλης. Και αυτό γιατί άλλο θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη με τις υπογραφές της αντιπολίτευσης, άλλο τελικώς εισηγήθηκαν και άλλο, τελικά, επιχείρησαν να ψηφίσουν.

Ειδικότερα, το ΔΣ συνεδρίασε έπειτα από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας οι οποίες, με έγγραφο που απέστειλαν στο προεδρείο του σώματος, ζήτησαν την σύγκλιση του Συμβουλίου σχετικά με την «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα μίσθωσης προκατασκευασμένων οικίσκων για τις ανάγκες στέγασης εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του σχολείου, και καθορισμός των περαιτέρω ενεργειών για την υλοποίηση της απόφασης» όπως ανέφερε στο γραπτό τους αίτημα.

Αυτό όμως πριν την συνεδρίαση γιατί στην αρχή της διαδικασίας οι εισηγητές της αντιπολίτευσης αναδιπλώθηκαν και τροποποίησαν της εισήγησή τους υποβαθμίζοντας με το «εάν και εφόσον χρειάζεται» την εγκατάσταση οικίσκων στο σχολείο. Ο λόγος αυτής της υπαναχώρησης προφανώς ήταν οι αντιδράσεις των γονέων αλλά και των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Δικτύου Πολιτών που απέρριψαν εντελώς την προοπτική τοποθέτησης προκατασκευασμένων αιθουσών και τοποθέτησης των μαθητών εντός αυτών.

Μάλιστα η άρνηση πρέπει να ήταν τέτοια που στη διαδικασία της ψηφοφορίας επιχειρήθηκε για ακόμα μια φορά από μερίδα της αντιπολίτευσης να αλλάξει εκ νέου το θέμα που θα έμπαινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που τελικά, εκ του κανονισμού όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ, δεν μπορούσε να γίνει με αποτέλεσμα στην πρόταση της μειοψηφίας να απέχει από την ψηφοφορία η διοίκηση και να καταψηφίσει το Δίκτυο Πολιτών και η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Είναι κρίμα να υπάρχει μια τέτοια πολιτική Βαβέλ σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο πρέπει να είναι τα σχολεία και τα παιδιά μας», σχολίασε με έντονο ύφος ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Μπάμπαλος και συμπλήρωσε: «Άλλο θέμα να ζητάτε να συζητήσουμε, άλλο να εισηγείστε και επειδή βλέπετε ότι η πρότασή σας δεν έχει βάσεις να προσπαθείτε μέχρι και την τελευταία στιγμή να την τροποποιήσετε. Είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση; Είναι αυτή θέση με επιχειρήματα και γερά θεμέλια όπως πρέπει να είναι η στάση μας για τα παιδιά;».

Ο Δήμαρχος θύμισε και πάλι ότι η μελέτη στατικής επάρκειας για την εν λειτουργία πτέρυγα του 1ου Γυμνασίου θα προχωρήσει για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους γονείς για την ασφάλεια του κτιρίου, μολονότι, έως τώρα, καμία υπηρεσία δεν έχει βγάλει πόρισμα που να την αμφισβητεί.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ