Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Πλημμύρισε” από κόσμο το Πολιτιστικό Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” στην κοπή πίτας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής [Εικόνες & Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πλημμύρισε” από κόσμο το Πολιτιστικό Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Μικροί και μεγάλοι πολίτες κατέκλυσαν την αίθουσα ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά.

Δίπλα στο Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Μπάμπαλο την ξεχωριστή αυτή μέρα βρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι του κυβερνητικού και του αυτοδιοικητικού χώρου, ενώ την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι στον Χριστό, ενώ ο Δήμαρχος αφιέρωσε το αμέσως επόμενο στην πόλη και τους πολίτες.

Ακολούθησε απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής και η παρουσίαση των στόχων για τη νέα χρονιά.

«Στη χρονιά που πέρασε, στο Δήμο μας όχι μόνο συνεχίσαμε και ενισχύσαμε όλες τις θετικές για τους δημότες δράσεις και παρεμβάσεις που καθιερώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά προσθέσαμε και νέες σημαντικές διεκδικήσεις και δραστηριότητες», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Η φροντίδα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, για τα πάρκα, τις πλατείες και το πράσινο, για τα πεζοδρόμια, το εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στην καθαριότητα, οι αναπλάσεις, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι δωρεάν υποδομές, η σωστή διαχείριση των οικονομικών των οικονομικών, η στήριξη σε αδύναμες κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας, οι πολιτιστικές δράσεις μας που επέστρεψαν , ήταν και είναι βασικές μας προτεραιότητες. Όπως άλλωστε κάνουμε από την πρώτη ημέρα που με την εμπιστοσύνη σας μας δώσατε την εντολή να διοικήσουμε το Δήμο Ηρακλείου και να κάνουμε την πόλη μας μια πόλη που αξίζεις να ζεις και να δημιουργείς. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάθε μέρα, 365 ημέρες με τους συνεργάτες μου στο Δήμο, με τους Αντιδημάρχους μας, με τους εργαζόμενους».
Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Μπάμπαλος: «Το 2022 πετύχαμε να δημιουργήσουμε για το Δήμο μας, μια τεράστια δυναμική. Το 2023 είναι για το Δήμο μας, το Ηράκλειο η χρονιά της μεγάλης πρόκλησης», και υποσχέθηκε: «μια σύγχρονη, λειτουργική, έξυπνη πόλη με δικό της διακριτό αποτύπωμα. Ένας Δήμο που υπηρετεί τους δημότες του. Μία τοπική κοινωνία σύνθεσης και συναίνεσης, που δίνει σε όλες και όλους ευκαιρίες και δυνατότητες να συμμετέχουν και να διακριθούν. Εμείς αυτό το Ηράκλειο θέλουμε!».
Και το πρώτο μεγάλο βήμα που γίνεται μέσα σε αυτή τη νέα χρονιά είναι το ποδαρικό στο Κτήμα Φιξ, το οποίο μετά από 40 χρόνια προσπαθειών και αναμονής πέρασε στην κυριότητα του Δήμου και των δημοτών χάρη στις μεθοδικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Νίκου Μπάμπαλου.
«Είμαι υπερήφανος και, ταυτόχρονα, ευτυχής που καταφέραμε και το αποκτήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε τρίτους να το αγοράσουν για λογαριασμό μας. Αυτή η τακτική μας κόστισε 40 χρόνιας αναμονής, 40 χρόνια που στερηθήκαμε αυτό το στολίδι για την πόλη μας. Το κάναμε τώρα γιατί μπορέσαμε να χτίσουμε έναν Δήμο ισχυρό, έναν Δήμο αξιόπιστο, έναν Δήμο που μπορεί να πατήσει στα πόδια του και να κοιτάξει ψηλά. Που δεν χρωστάει σε κανένα και μπορεί να επενδύσει μόνος στου στο μέλλον του. Το κάναμε χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας. Το κάναμε γιατί το χρωστούσαμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας, στο βιώσιμο μέλλον αυτής της πόλης. Τα καταφέραμε. Το Κτήμα Φιξ είναι δικό μας και τα καλύτερα έρχονται!».
Ο δήμαρχος έδωσε και την είδηση: «Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι στις αρχές Φλεβάρη 2023 θα κάνουμε το ποδαρικό στο Φιξ. Θα ανοίξουμε τις πόρτες του για να το περπατήσετε, να το χαρείτε. Και οι πόρτες του δεν θα κλείσουν ποτέ ξανά. Θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, 28 στρέμματα, το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας για πολλές ακόμα γενιές Ηρακλειωτών. Το όραμα δεκαετιών έγινε πράξη. Αποκτήσαμε το Κτήμα Φιξ και το αποδίδουμε στους δημότες».

 

Ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Μπάμπαλος μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου για την πολύ μεγάλη, μοναδική, παρουσία σας και τον παλμό που δώσατε στη σημερινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου μας. Αντί λόγων λοιπόν υπόσχομαι να συνεχίσουμε , ΜΑΖΙ, με πράξεις, με έργα, με διάθεση να κάνουμε την πόλη μας ακόμα καλύτερη. Το 2023 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, για το μεγάλο μας σπίτι.”

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ