Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Πανελλήνια διάκριση για το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Kατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία ταινιών διάρκειας 30 λεπτών σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Ομογένειας

 

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων συμμετείχε στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας της ΕΡΤ «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» με σκοπό την αξιοποίηση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών.
Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ ΑΕ για τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.
Στο πλαίσιο αυτό ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση και εποπτεία καθηγήτριας του σχολείου ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους με θέμα σχετικό με τη μετανάστευση και το προσφυγικό, που ευαισθητοποιεί όλες τις κοινωνικές ομάδες για την αντιμετώπιση αντίστοιχων θεμάτων με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Μετά την αξιολόγηση της ταινίας από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, το 1o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία ταινιών διάρκειας 30 λεπτών σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Ομογένειας. Η βράβευση θα γίνει την επόμενη σχολική χρονιά από το Τμήμα Δ Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΠΕΘ.
Σημειώνεται ότι η ταινία αυτή παρουσιάστηκε και στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σχολίασε σχετικά: “Με δεδομένη τη σημασία της διάκρισης, εκτιμούμε ότι η εξαιρετική αυτή επιτυχία των μαθητών μας μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο προκαλώντας το ενδιαφέρον και άλλων μαθητικών κοινοτήτων προκειμένου να αναδείξουν τις δεξιότητές τους.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ