Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο “Κοσμάς ο Αιτωλός” έρχεται σε μια μοναδική παράσταση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μοναδική παράσταση που μεταφέρει στο θεατρικό σανίδι τη ζωή, τη δράση και τις σκέψεις του Άγιου δασκάλου, Κοσμά του Αιτωλού, παρουσιάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Θέατρο Κνωσός.

Οι θεατές μπορούν να την παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο λίγο πριν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος). Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει προηγηθεί κράτηση θέσης στα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτισμού 2132000103 ή 2132000168 (εργάσιμες ημέρες και ώρες). Στην παράσταση θα ισχύσουν όλα τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, «Κοσμάς ο Αιτωλός» και αναφέρεται στη ζωή του μεγάλου Εθνεγέρτη και Αγίου. Μεταφέρει το όραμά του για μια ελεύθερη Ελλάδα, τις άοκνες προσπάθειές του για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα του τότε κόσμου, που «τριβελίζουν διαρκώς το μυαλό του». Μεταλαμπαδεύει στις νεότερες γενιές το χρέος και την ελπίδα και κάνει γνωστό το έργο του στο ευρύτερο κοινό.

Τον ουμανιστή ιερομόναχο ενσαρκώνει ο Λάμπρος Τσάγκας, ακολουθώντας την πορεία του σ’ όλη τη χώρα, σε μια απόπειρα να ακουστεί μέσα από την υποκριτική του τέχνη η παρότρυνση του Πατροκοσμά: «…να σπουδάζετε, να μανθάνετε γράμματα Ελληνικά… γιατί λαμπρύνουν τον νουν …όπως ο Ήλιος φωτίζει τη Γή…». Νέος του σταθμός, λοιπόν, το Ηράκλειο Αττικής.

Η παράσταση αυτή τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όσο και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Μιχάλης Σδούγκος. Μουσική Φίλιππος Περιστέρης. Φωτισμοί Δημήτρης Παπαδόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη Δανάη Καλαχώρα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ