Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει τους πολίτες για το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 29 Μαρτίου

Η νέα φάση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον δίνει την ευκαιρία στα νοικοκυριά να θωρακίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν τα σπίτια τους. Αρκεί, βέβαια, να γνωρίσουν όλοι τις απαιτούμενες διαδικασίες και τα μυστικά για την καλύτερη εκμετάλλευση του προγράμματος.
Σε αυτό ακριβώς έρχεται να βοηθήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φιλοξενώντας, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων, ειδικούς συμβούλους και αναλυτές για να παράσχουν σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες, την Πέμπτη 29 Απριλίου, στις 19.30 στο Πολιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου & Νεότητος).
Θυμίζουμε, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα θα πρέπει να μπαίνουν από την Δευτέρα 2 Απριλίου (για την Αττική) στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:
η κυριότητα του ακινήτου
οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet
η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων
και το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου
Επιλέξιμη είναι μια κατοικία εφόσον χρησιμοποιείται ως κύρια, υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη και έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια υπαγωγής. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση, θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ