Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμπαραστάτης στη μάχη κατά της κατάθλιψης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ξεκίνησε την πιλοτική του εφαρμογή στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής το πρόγραμμα European Alliance Against Depression (EAAD-Best) που ως στόχο έχει να αφυπνίσει τους πολίτες στα θέματα που αφορούν τη νόσο της Κατάθλιψης και να τους δώσει πρακτικές μέσα από τις οποίες θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τη σύγχρονη αυτή αρρώστια, τόσο στον ίδιο τους τον εαυτό, όσο και στο οικείο τους περιβάλλον.

Σε αυτή την προσπάθεια η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου συνεργάζεται με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ). Κλιμάκιο της συνεργασίας βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου για να μοιράσει ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, να τους συστήσει το πρόγραμμα και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που τυχόν να έχουν γύρω από την Κατάθλιψη.

Κύριο «όπλο» της καμπάνιας, τα διαδικτυακά εργαλεία που θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο site www.ifightdepression.com το οποίο κάποιος μπορεί να εξερευνήσει για να μάθει όσα πρέπει να ξέρει για την Κατάθλιψη. Πέραν τούτου, Δήμος και ΕΠΑΨΥ θα δημιουργήσουν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο υλοποίησης του EAAD-Best, έναν ευρύ μηχανισμό με τη συμμετοχή επαγγελματιών της πρωτοβάθμιας και ψυχικής υγείας καθώς και διαμεσολαβητές από τους κύκλους της κοινότητας (πρόσωπα κλειδιά ή εθελοντές που θα εκπαιδευτούν), ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών που είτε πάσχουν από κατάθλιψη, είτε ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

 

Για αυτό και η πρόσφατη δημόσια δράση είναι η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. «Διότι την Κατάθλιψη την αντιμετωπίζεις εάν μάθεις να την αναγνωρίζεις έγκαιρα, την κοιτάξεις στα μάτια και τολμήσεις να σηκωθείς στα πόδια σου και να της φωνάξεις: όχι δεν θα με νικήσεις! Αυτό βέβαια, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα και σίγουρα δεν μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του. Για αυτό και, μαζί με την ΕΠΑΨΥ, φέραμε στην πόλη μας το πρόγραμμα EAAD-Best και δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης, αναγνώρισης, αντιμετώπισης της νόσου, στη διάθεση των Ηρακλειωτών. Μαζί θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό…», σχολιάζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Δέσποινα Αϊβαζίδου – Ποριώτου.

Σε αυτή την πρώτη εξόρμηση της καμπάνιας, στο πλευρό του Δήμου βρέθηκε και η Περιφέρεια Αττικής με τους αντιπεριφερειάρχες, Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννη Κεχρή να συμμετέχουν και αυτοί στη δράση ενημέρωσης του κοινού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ