Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει τα Κούλουμα με έναν χαρταετό… φιλικό προς το περιβάλλον! [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια εντυπωσιακή εικόνα “ξύπνησε” σήμερα το Ηράκλειο Αττικής.

Η κεντρική πλατεία της πόλης “στολίστηκε” από έναν μεγάλο χαρταετό με αφορμή τα Κούλουμα, δίνοντας μια ευχάριστη νότα κόντρα στους καιρούς που φέτος δεν επιτρέπουν ούτε να γιορτάσουμε τις Απόκριες, αλλά ούτε και να υποδεχτούμε τη Σαρακοστή πετώντας χαρταετό.

Το δημιούργημα ανήκει στον γνωστό καλλιτέχνη της πόλης κ. Περικλή Περδικάρη, ο οποίος είναι φημισμένος για τα έργα του από ανακυκλώσιμα υλικά, κάτι που ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση καθώς ο χαρταετός αποτελεί δημιούργημα που αποτελείται εξ ολοκλήρου από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο Χ-τύπος βρέθηκε από νωρίς στο σημείο και μίλησε αποκλειστικά με τον κ. Περδικάρη για το πρωτότυπο έργο:

“Εγώ ασχολούμαι με δημιουργήματα από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία κάποια τα βρίσκω σε κάδους, αλλά τα αγοράζω πχ τα πανιά, και κατασκευάζω διάφορα αντικείμενα με πρώτη ύλη την ανακύκλωση. Έχω κάνει 4 εκθέσεις, παρεμβάσεις σε δήμους, ενώ έχω κάνει και το πρώτο πάρκο ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής με τον οποίο και ασχολούμαι αποκλειστικά το τελευταίο διάστημα. Διότι και σας παλιός αιρετός που είμαι αλλά και γέννημα θρέμμα της πόλης, το κάνω χωρίς να έχω καμία απαίτηση οικονομικού οφέλους, και θέλω να πλαισιωθεί αυτή η κίνηση από ενεργούς δημότες, ώστε να φύγουμε επιτέλους από τη μιζέρια της εποχής και να δημιουργήσουμε μια πόλη με αισθητικές και εικαστικές παρεμβάσεις, το οποίο είναι προς όφελος όλων καθώς η μιζέρια και η γκρίνια μας έχουν ταλαιπωρήσει πολλά χρόνια. Δεν επιδιώκω να εκτεθώ ξανά στον πολιτικό στίβο, το έκανα μια φορά και το μετάνιωσα, γιατί βλέπω ότι εάν δεν ενεργοποιηθούν οι ίδιοι οι δημότες μην περιμένετε να ενεργοποιηθούν τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα στελέχη κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, εγώ δεν θέλω πελατεία, θέλω να δω την πόλη αλλαγμένη μέσα από δικά τους σχέδια.

Ο χαρταετός αυτός είναι φτιαγμένος με μια διάσταση γύρω στα 3 μέτρα, από ανακυκλώσιμα υλικά, συσκευασίες και παλέτες. Είναι μια ιδέα καθώς λόγω του κορωνοϊού και του εγκλεισμού στα σπίτια μας όλο αυτό το διάστημα, θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση στο δημότη να μην ξεχνιέται και ότι η Σαρακοστή είναι ένα έθιμο που εάν υπήρχε η ελευθερία της κίνησης αυτό που θα κάναμε θα ήταν να αμολήσουμε έναν αετό. Με την εικόνα αυτή πρέπει να θυμούνται ότι ακόμα κι αυτή τη στιγμή υπάρχει η σκέψη. Είμαστε ένας λαός που δεν ξεχνάει και αλίμονο αν ξεχάσει την ιστορία του, τα ήθη και έθιμα.”

Δείτε αποκλειστικές εικόνες

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ