Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Οι ελπίδες της αντιπολίτευσης στον Άδωνι Γεωργιάδη για το Κτήμα Φιξ – Αποκλειστικό ρεπορτάζ [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι δήλωσαν οι κ.κ. Παπαδημητρίου, Βλασσόπουλος, Κουτρούλης και Μαστοράκος

Μία ημέρα πριν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για το Κτήμα Φιξ, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Λουκά στο Παλαιό Ηράκλειο, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις “Ηράκλειο Μαζί”, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, “ΑΚΕΠ” με επικεφαλής τον κ. Παντελή Βλασσόπουλο και “ΠΝΟΗ”, με αρχηγό τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη, συνοδευόμενοι και από δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων, προεξάρχοντος του πρώην δημάρχου, κ. Γιώργου Μαστοράκου, πραγματοποίησαν μία σύντομη παρέμβαση δίπλα από το Κτήμα Φιξ, για να στείλουν το μήνυμά τους ότι τάσσονται υπέρ της απόκτησης του Κτήματος Φιξ από το Κράτος και όχι από τον δήμο με δανεισμό, όπως έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, σε προηγούμενη συνεδρίασή του.

Ακολουθούν οι δηλώσεις και τα σχετικά βίντεο των διοργανωτών της παρέμβασης αυτής:

Γ. Παπαδημητρίου: Είμαστε ενωμένοι

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του: “Όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης είμαστε ενωμένες στο γεγονός ότι θα πρέπει να αποκτηθεί το κτήμα Φιξ από το κράτος” και συμπλήρωσε ότι ακριβώς αυτό είναι που θα διεκδικήσουν στη συνάντηση που θα γίνει με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Μία συνάντηση που όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαδημητρίου, κατάφεραν να την “κλείσουν” οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί” στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Π. Βλασσόπουλος: Καθοριστική η συνάντηση με τον Α. Γεωργιάδη

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “ΑΚΕΠ”, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, στη σύντομη δήλωσή του στάθηκε στο συμβολισμό της συγκεκριμένης δράσης τονίζοντας ότι “σηματοδοτεί την ενότητα όλων των παρατάξεων στο να αποκτήσει ο δήμος το Κτήμα Φιξ”. Ακόμη ο πρώην δήμαρχος χαρακτήρισε άκρως καθοριστική τη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και δήλωσε αισιόδοξος ότι η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του κ. Βλασσόπουλου:

 

Κ. Κουτρούλης: Εμείς υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον

Ακολούθως, ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΝΟΗ Ηράκλειο”, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, τόνισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του: “Ενώνουμε τις φωνές μας για να μείνουμε πιστοί στον όρκο που δώσαμε στον Ηρακλειώτικο λαό ότι θα υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον. Εδώ επιχειρήθηκαν δυστυχώς δύο πράγματα. Να εισαχθούν οι τράπεζες επενδύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και να αποτρέψουμε την επιβάρυνση των Ηρακλειωτών για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ”.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του έμπειρου δημοτικού συμβούλου:

 

Γ. Μαστοράκος: Μεγάλη ευκαιρία οι συζητήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία

“Μαζευτήκαμε εδώ οι δημοτικοί σύμβουλοι που υποστηρίζουμε ότι το κράτος οφείλει και πρέπει να αποδώσει το Κτήμα Φιξ. Είναι μία διαχρονική υποχρέωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η οποία – δεν είναι της ώρας να εξηγηθούν οι λόγοι – δεν ολοκληρώθηκε”, υποστήριξε στον πρόλογο της δήλωσής του ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Γιώργος Μαστοράκος και συμπλήρωσε πως με τη δυνατότητα που δίνουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης η συγκεκριμένη συνάντηση στοχεύει στο να αναδειχτεί ότι θα πρέπει επιτέλους το Κτήμα Φιξ να αποκτηθεί από το ελληνικό δημόσιο και να αποδοθεί στο Ηράκλειο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επί χρόνια δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Γιώργος Μαστοράκος χάρισε και το “χάιλαιτ” της συγκεκριμένης συνάντησης, καθώς την στιγμή που είχαν συγκεντρωθεί όλοι παρευρισκόμενοι και είχαν πάρει θέση για την καθιερωμένη φωτογραφία είπε με χαλαρή διάθεση: “Αυτή είναι η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου”.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ακόμα ο πρώην δήμαρχος:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ