Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ν. Μπάμπαλος: «Αυτοί που δεν ψήφισαν να αποκτήσουμε το Κτήμα Φιξ, θέλουν τώρα να το αφήσουμε χωρίς φροντίδα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής απαντά στις κατηγορίες μερίδας της αντιπολίτευσης αναφορικά με κόψιμο δέντρων στο Κτήμα Φιξ αναφέροντας τα εξής:

“Είναι πραγματικά λυπηρό, στο βωμό μιας στείρας αντιπολίτευσης, να διαστρέφεται η πραγματικότητα και ακόμα πιο λυπηρό, εκείνοι που δεν ψήφισαν να αποκτήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής το Κτήμα Φιξ, να κατηγορούν τη δημοτική αρχή επειδή ξεκίνησε τις απαραίτητες εργασίες, ώστε  – μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης – να φροντίσει το πράσινο και τα περισσότερα από 1000 δέντρα που το Κτήμα φιλοξενεί εντός των ορίων του.

Αμέσως μετά την απόκτηση του Κτήματος, οι γεωπόνοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μελέτησαν το σύνολο της χλωρίδας των 28 στρεμμάτων του και εντόπισαν 130 που είναι ξερά. Σύμφωνα με την Υπηρεσία αυτά πρέπει να απομακρυνθούν και να αντικατασταθούν με καινούργια δέντρα, που ταιριάζουν με τον χαρακτήρα της χλωρίδας του Κτήματος, ώστε να αναζωογονηθεί και να γίνει το πράσινο πάρκο που θέλει η πόλη και της αξίζει.

Την επιστημονική αυτή μελέτη, ενέκρινε με απόφαση του, όπως όφειλε να κάνει, το Δημοτικό Συμβούλιο.  Όχι ομόφωνα, όπως θα ήταν λογικό, αφού πρόκειται για την έγκριση του πορίσματος ειδικών. Ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν θετικά, αγνοώντας τις προτάσεις των ειδικών και επιλέγοντας να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την απαραίτητη και αναγκαία φροντίδα για το Κτήμα Φιξ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε:

«Αποκτήσαμε το Κτήμα Φιξ και κάναμε πράξη ένα όνειρο 40 και πλέον ετών των δημοτών μας. Δυστυχώς, αυτοί που δεν ψήφισαν για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ,  αυτοί που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν σωρεία προσφυγών εναντίον της αγοράς του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας, αντί να απολογηθούν στους δημότες, παραποιούν την πραγματικότητα και προσπαθούν να μας εμποδίσουν να φροντίσουμε για την αποκατάσταση της παραμελημένης για δεκαετίες χλωρίδας του.

Στην αρχή είπαν ότι «με την αγορά του Κτήματος Φιξ θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη». Τους διαψεύσαμε. Μετά είπαν ότι αγοράζουμε το Κτήμα Φιξ «για να το δώσουμε σε ιδιώτες». Τους διαψεύσαμε. Τώρα  λένε ότι κόβουμε τα δέντρα γιατί δεν θέλουμε το πράσινο. Και πάλι τους διαψεύσαμε παρουσιάζοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάνουμε το Κτήμα Φιξ πιο πράσινο και πιο όμορφο από ποτέ. Τελευταίο που τους έμεινε ήταν να ζητήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο να «κλείσει το Κτήμα Φιξ» και να μην να είναι ανοικτό για τους δημότες, μέχρι να αντικατασταθούν τα δέντρα.

Αρνητές των πάντων, ανεύθυνοι, αμετανόητοι! Τους αφήνουμε στη μιζέρια των ψεμάτων τους.  Εμείς προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο  για την ζωή των δημοτών μας και της πόλης μας. Για το Ηράκλειο που όλοι αγαπάμε και αξίζει να ζούμε!».”

 

Θυμίζουμε ότι το θέμα άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξής “Ηράκλειο Πολιτών” Γ. Παπαδημητρίου αναφέροντας: ”

Από τη μία πλευρά το πάρκο ήταν απόλυτα ασφαλές για να το επισκέπτονται οικογένειες και παιδιά…
Από την άλλη, η κοπή 130 «επικίνδυνων» δέντρων ήταν η πρώτη διοικητική πράξη που υπέγραψε ο Δήμαρχος για το Φιξ!
Η αντίθεση βγάζει μάτια και δείχνει προχειρότητα.
Αυτονόητο ότι η δημοτική μας παράταξη  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ψήφισε κατά της συγκεκριμένης πράξης”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ