Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

“Νηνεμία” και “Ερμηνείες” από την Τετάρτη 8/1 στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2020 ξεκινάει στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη με μια σύμπραξη δυο νέων γυναικών, της Μαρίνας Λανίτη και της Νεφέλης Παραμυθιώτη. Με την δυναμική των χρωμάτων τους και την πληθωρικότητα των συναισθημάτων τους αποτυπωμένη στους καμβάδες τους, θα σας ταξιδέψουν με τα έργα τους “Νηνεμία” και “Ερμηνείες” σε μια μοναδική έκθεση. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19.00, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 18, στο Νέο Ηράκλειο. Από εκείνη τη μέρα και μετά, η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, με είσοδο ελεύθερη και σύμφωνα με το εξής ωράριο:

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 11:00-14:30 και  18:00-21:00

Σάββατο και Κυριακή: 11:00-14:30

Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

Λίγα λόγια για τις δημιουργούς

H Mαρίνα Λανίτη γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ  της Ν. Αφρικής. Έχει αποφοιτήσει  από την σχόλη Βακαλό από το τμήμα γραφιστικής. Παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής στο εργαστήριο του Κώστα Ταρκάση .Στη συνέχεια πήρε μαθήματα ζωγραφικής από τους ζωγράφους Ανέστη Πρωταίο και Δημήτρη Μανίνη. Τα δύο τελευταία χρόνια φιλοτεχνεί τα έργα της στο εργαστήριο “Ζωγραφίζω” στο Ν.Ηράκλειο με δασκάλους τον Σπύρο Νάκα ,Γεράσιμο Αβλάμη και την Λίνα Στεφάνου.

Η Νεφέλη Παραμυθιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Αρσακείου και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρή έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για την ζωγραφική. Χάριν στην ευγενική προσφορά του ζωγράφου Βασίλη Μιχαηλίδη ήρθε σε πρώτη επαφή με την τεχνική της ελαιογραφίας. Μαθαίνοντας από τα γύρω ερεθίσματα και αξιοποιώντας την ζωγραφική ως ψυχοθεραπεία, επιθυμεί μέσω των έργων της να κατανοήσει τα δικά της συναισθήματα αλλά και να προκαλέσει νέα στους θεατές αυτών. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια συνδυάζει τις γνώσεις της στην Παιδαγωγική και την αγάπη της για τη ζωγραφική μαθαίνοντας σε παιδιά και εφήβους να εκφράζονται και να επικοινωνούν μέσω της Τέχνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ