Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Με παρέμβαση Νίκου Μπαρμπούνη «καφέ κάδοι» στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι πρώτοι καφέ κάδοι τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα της κομποστοποίησης των βιοααποβλήτων της πόλης.
Μέσα σε αυτούς τους κάδους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ρίχνουν τα υπολείμματα των τροφίμων, προκειμένου αυτά να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται ως κόμποστ (αναλυτικότερα παρακάτω). Σκοπός του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση των απορριμμάτων και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών.

«Αρχικά πιλοτικά, το επόμενο διάστημα σε όλες τις γειτονιές, για την εκκίνηση του προγράμματος επελέγη η διαδρομή της λεωφόρου Ηρακλείου, η οποία συνδυάζει τον οικιστικό και εμπορικό χαρακτήρα της πόλης. Ζητάμε την συνδρομή των κατοίκων και των επιχειρηματιών για να αποδείξουμε ότι το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει στο Ηράκλειο, ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για να διαμορφώσουμε ένα φιλικότερο περιβάλλον για την δική μας αλλά και τις νέες γενιές», το μήνυμα του ειδικού εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου στον τομέα Υλοποίησης και Προώθησης, Νίκου Μπαρμπούνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ