Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Με δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προετοιμάζει κατάλληλα τις συνθήκες ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει τις σχολικές μονάδες ασφαλείς δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Ξεκινώντας από την καθαριότητα των σχολικών αιθουσών, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη νέου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των σχολείων. Επιπλέον, μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ο Δήμος δρομολογεί την αγορά, όχι μόνο αντισηπτικών  υλικών όπως έκανε στη λήξη της σχολικής χρονιάς, επιπλέον και μασκών για να τις διανείμει στα παιδιά, τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Ο διαγωνισμός για το προσωπικό καθαριότητας

Υπό νέο καθεστώς, αυτό της σύμβασης χρόνου και όχι έργου όπως παλιά, θα προσληφθεί το προσωπικό που θα καλύψει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαριστές/στριες που θα κληθούν να εργαστούν στα σχολεία θα απασχολούνται σε πλήρες ωράριο, καλύπτοντας περισσότερες αίθουσες και σχολικούς χώρους την ημέρα, με καλύτερη αμοιβή και για τους ίδιους.

Ήδη, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει προκηρύξει τον διαγωνισμό για την πρόσληψή τους και καλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν την αίτησή τους έως και τις 25/8/2020 στο email [email protected]. Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό στο site του Δήμου, www.iraklio.gr και στα τηλέφωνα στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 213-2000136,135,237.

Μάσκες και αντισηπτικά για μαθητές και προσωπικό

Επιπροσθέτως, εφόσον το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να καταστήσει τη μάσκα υποχρεωτική κατά την διάρκεια του μαθήματος, ο Δήμος θα καλύψει και αυτή την ανάγκη.

Οι Σχολικές Επιτροπές θα προχωρήσουν άμεσα στην προμήθεια, πέραν των αντισηπτικών υλικών, επιπλέον και ικανού αριθμού από μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις τελικές ανακοινώσεις του Υπουργείου.

«Η υγεία των παιδιών αλλά και όλων μας είναι το νούμερο ένα σημείο των δράσεών μας
αυτή την περίοδο και το αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία. Μολονότι δεν είναι δική μας
αρμοδιότητα, εφόσον το Υπουργείο πήρε την απόφαση για την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα σχολεία, δεν μπορούμε να μην συνδράμουμε και εμείς αυτή την κίνηση, μοιράζοντας δηλαδή το απαραίτητο υλικό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, με τις νέες συμβάσεις που θα κάνουμε στο προσωπικό καθαριότητας εξασφαλίζουμε ότι τα σχολεία θα καθαρίζοντας όλη μέρα, εντατικά και κατάλληλα. Ό,τι άλλο χρειαστεί είμαστε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούμε», το μήνυμα του Δημάρχου, κ. Νίκου Μπάμπαλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ