Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Κρίθηκε ακατάλληλο το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής μετά το σεισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1o Γυμνάσιο ήταν το σχολείο στο οποίο δημιούργησε τα πιο σοβαρά προβλήματα ο σεισμός της 19ης Ιουλίου 2019, στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του Δήμου και των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η σχολική μονάδα πρόκειται να κλείσει για τους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάστασή των ζημιών.

Επίσης πρόβλημα παρουσιάζουν και συγκεκριμένες αίθουσες και χώροι στο 4ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής (χαρακτηρισμός κατηγορίας Γ και Δ).

Αφού υπογραμμίσουμε ότι οι τελικές αποφάσεις δεν είναι του Δήμου αλλά των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Παιδείας Β΄ Αθήνας, σύμφωνα με όσα τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, το πιθανότερο είναι να γίνουν τα εξής:

– Το 1ο Γυμνάσιο να μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο (με το οποίο είναι μεσοτοιχία) για όσους μήνες διαρκέσουν τα έργα και οι μαθητές των δύο σχολείων να πηγαίνουν διπλή βάρδια, πρωί – απόγευμα.

– Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο θα μπουν προκάτ αίθουσες που θα δανειστεί το Ηράκλειο από τον Δήμο Κηφισιάς.

– Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχει μεγάλο γυμναστήριο οπότε θα δημιουργηθούν εκεί προσωρινά 4 αίθουσες που θα καλύψουν τις ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ