Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Καληνύχτα Πρόεδρε”, αυτό το δημοτικό συμβούλιο δεν θα αλλάξει ποτέ…

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμη σοβαρή καταγγελία από την ΑΚΕΠ για τον τρόπο λειτουργίας του κορυφαίου οργάνου του δήμου Ηρακλείου Αττικής

Μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση του Καλοκαιριού όμως αυτό δε σημαίνει ότι λείπουν οι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις στο δήμο Ηρακλείου Αττικής.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΚΕΠ”, κ. Παντελής Βλασσόπουλος καταγγέλλει (για πολλοστή φορά) την πρακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Αφορμή για τη νέα καταγγελία του πρώην δημάρχου ήταν η πρόσφατη κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την οποία ο κ. Βλασσόπουλος αναφέρει στην ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Σώματος, κ. Πέτρου: “Κύριε Πρόεδρε,
για τρίτη συνεχόμενη φορά επαναλαμβάνετε την απαράδεκτη τακτική σας να μας ενημερώνετε τηλεφωνικώς, μέσω του Τμήματος Θεσμικών Οργάνων, στις 12:00 το μεσημέρι ότι πρόκειται, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με το πρόσχημα ότι δήθεν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.
Βεβαίως η επιταγή αυτή του νόμου επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αδυνατεί να συνεδριάσει σε τακτική συνεδρίαση, όπως αυθαίρετα ερμηνεύετε εσείς, έστω και για θέματα επείγουσας σημασίας και να αποσταλεί εγκαίρως η Πρόσκληση προς συνεδρίαση, ώστε ο καθένας να μπορέσει να προγραμματίσει τον χρόνο του.
Άλλωστε αρκετά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κάθε άλλο παρά αναφέρονται «…σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης…» Χαρακτηριστικό είναι ότι εισάγετε ως επείγον θέμα που έχει πρωτόκολλο με ημερομηνία 29-5-2019…
Ανεξαρτήτως του νομοτύπου της εισαγωγής των θεμάτων της σημερινής ημερήσιας διάταξης και του “εξαιρετικά επείγοντος και απρόβλεπτου χαρακτήρα αυτών”, άρα και της νομιμότητας των αποφάσεων που καλείτε να λάβει το Σώμα, πολιτικά, η επιλογή σας να μην μας ειδοποιείτε εγκαίρως – έστω και ατύπως – για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την στιγμή που όλοι είμαστε εργαζόμενοι, τελεί σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις έως τώρα πρακτικές και αντιλήψεις του Δημάρχου περί δημοκρατικής λειτουργίας και του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υποθέτουμε ότι τα μέλη της παράταξής σας δεν ενημερώθηκαν σήμερα το μεσημέρι για το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά πολύ νωρίτερα…
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την πρακτική σας αυτή και σας καλούμε να προγραμματίσετε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσουμε να παρασταθούμε, άλλως σας ενημερώνουμε ότι θα απέχουμε.

Ηράκλειο Αττικής, 16-7-2019
Για την ΑΚΕΠ
Παντελής Βλασσόπουλος.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ