Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η μελέτη για την σκοπιμότητα αγοράς του Κτήματος Φιξ έφερε “τρικυμίες” στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι αναφέρει στην καταγγελία του ο Γ. Κεσκινίδης και τι απαντά η δημοτική αρχή

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “ΑΚΕΠ”, κ. Γιάννης Κεσκινίδης, καταγγέλλει την δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής για τη σύμβαση που υπέγραψε με απευθείας ανάθεση με αντικείμενο: “Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για την σκοπιμότητα αγοράς του Κτήματος Φιξ χρηματοδοτικά εργαλεία και σχεδιασμός δράσεων για την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων”

Πιο συγκεκριμένα, ο δραστήριος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης καλεί τους συναδέλφους του της συμπολίτευσης ονομαστικά και έναν – έναν να απαντήσουν αν γνώριζαν την “σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση των 25.000 ευρώ”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και επιχειρηματολογεί τονίζοντας ότι η ανάθεση έγινε την περίοδο του 15Άυγουστου, σε μία “φρέσκια” εταιρεία και κυρίως ότι έγινε για ένα θέμα που είναι ξεκάθαρη η θέση όλων υπέρ δηλαδή της διεκδίκησης του Κτήματος Φιξ από τον δήμο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κεσκινίδη έχει ως εξής: “Εσύ ήξερες τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση των 25.000 ευρώ;

κ. Δημήτρη Δημητρόπουλε, κα. Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, κα Μαριάννα Ζούρου, κα. Μαίρη Ιγγλέση, κ. Μανώλη Κουτσογιαννάκη, κα Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, κ. Ηλία Μοσχονά, κ. Γιώργο Οικονομίδη, κ Δημήτρη Τσεκούρα, κ. Μάνο Βαβουράκη, κα. Ντίνα Γεωργοπούλου, κα. Χρύσα Αγγελοπούλου, κ. Γιώργος Πέτρου, κ. Νίκο Σπυρόπουλε και κ. Ηλία Μπάρμπα… γνωρίζατε ότι οι φορολογούμενοι δημότες πλήρωσαν με απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ μια εταιρεία για να μας πει αν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πρέπει να αγοράσει το κτήμα ΦΙΞ;

Συγκεκριμένα ο κ. Μπάμπαλος αποφάσισε τον 15Αύγουστο του 2020 να δώσει 25.000 σε
μια Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2019 (αξίζει να ανατρέξετε στην σελίδα της https://www.dnb.com ) με σκοπό να μας “διαφωτίσει” για την σκοπιμότητα της απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ.

 

 

Δηλαδή έκρινε ο Δήμαρχος ότι η ομόφωνη θέση που έχει εκφραστεί από κάθε Δήμαρχο, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου και Δημοτικό Σύμβουλο που υπηρέτησε τα τελευταία 20 χρόνια την πόλη μας καθώς και οι πολλές προσπάθειες που διαχρονικά καταβάλουν Επιτροπές Κατοίκων ή ενεργοί δημότες δεν αρκούν για να ξεκινήσει να διεκδικεί το κτήμα ΦΙΞ μετά από έξι χρόνια προσωπικής του απραξίας και το ανέθεσε σε ιδιώτη. Κυρίες και κύριοι της διοίκησης επειδή σε θέματα συνείδησης, ο κανόνας της πλειοψηφίας δεν ισχύει είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε αν συμφωνείτε με τις επιλογές του…

Υ.Γ τέλος ας μας ενημερώσει η Διοίκηση αν είχαν δώσει τα 25.000 ευρώ τον Αύγουστο για αγορά tablets πόσες ανάγκες μαθητών θα κάλυπταν έγκαιρα;

Γιάννης Κεσκινίδης

Δημοτικός Σύμβουλος
Ηρακλείου Αττικής.”

Άμεση η απάντηση του Δήμου

Ως όφειλε η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και πλέον αξιόπιστες πηγές από το περιβάλλον του δημάρχου της πόλης, κ. Νίκου Μπάμπαλου μας απάντησαν τα εξής για όσα αναφέρει ο κ. Κεσκινίδης: “Είναι απορίας άξιο πως άνθρωποι που είναι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν, τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ένας Δήμος για να αποδώσει ουσιαστικό έργο, ειδικά σε σοβαρά ζητήματα που χρειάζονται ωρίμανση κινήσεων. Εν προκειμένω, η χρηματοοικονομική μελέτη για την αξιοποίηση του Κτήματος Φιξ είναι ίσως το κυριότερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για τη σοβαρή διεκδίκηση της απόκτησης ενός ελεύθερου χώρου που δεκαετίες προσπαθεί να κάνει δικό του ο Δήμος.

Οι σκέτες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι μεν χρήσιμες και πολιτικά σοβαρές, εκεί όμως που πρέπει να απευθυνθείς για να διεκδικήσεις δεν παύουν να είναι ευχολόγια. Χρειάζεται πλάνο βιώσιμης συντήρησης και αξιοποίησης για να μπορούν οι Ηρακλειώτες να χαίρονται έναν πνεύμονα πρασίνου και τώρα και στις μελλοντικές γενιές. Ας το καταλάβουν λοιπόν καλά κάποιοι. Όσο και να τους ενοχλεί, το έργο για ένα καλύτερο Ηράκλειο δεν θα σταματήσει…”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ