Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου ζητά από τον Δήμαρχο να παρθούν άμεσα μέτρα για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής με επιστολή της ζητά από την Διοίκηση Μπάμπαλου να παρθούν άμεσα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μεταξύ άλλων, ζητά από την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, όπως και σε όλους τους δημοτικούς χώρους και ΚΑΠΗ.

Παράλληλα, στην επιστολή της, τονίζεται η ανάγκη για επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία και ειδικότερα τις ώρες λειτουργίας του σχολικού προγράμματος, καταλήγοντας στο ότι η εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών της χώρας δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά υποχρέωση του κράτους.

Αναλυτικά η επιστολή της ΛΑ.ΣΥ. αναφέρει:

“Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με επιστολή της στη Διοίκηση Μπάμπαλου, αλλά και με ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχει πάρει ο δήμος για την εποχική γρίπη. Στα ερωτήματα μας δεν πήραμε καμιά απάντηση. Επανήλθαμε με νέα επιστολή στις 03/03/20 όπου ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα για τον “νέο κορονοϊό”.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κτλ.
  • Να  εξασφαλιστεί επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και μάλιστα της ώρας λειτουργίας πρωινού σχολικού προγράμματος.
  • Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους και ΚΑΠΗ.
  • Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
  • Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και το προγραμματισμό που έχει τεθεί.

Η εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών της χώρας μας δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά υποχρέωση του κράτους. Ο δήμος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες.

Οι δημοτικοι σύμβουλοι

Γ.Ζαχάρος, Ε.Βλαντή”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ