Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής σχολιάζει τις αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη και το Τεχνικό Πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη και το Τεχνικό Πρόγραμμα προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 01.12.2021 συζητήθηκαν δύο σοβαρά ζητήματα που έχουν μεγάλη σημασία για την ζωή των δημοτών μας, το τεχνικό πρόγραμμα για το 2022 καθώς και το σύνολο των τελών και φόρων που θα πληρώσουν για το 2022.

Αυτό που αναφέραμε για το τεχνικό πρόγραμμα σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι ότι τα έργα που προγραμματίζουν απέχουν από τις πραγματικές ανάγκες που έχουν σήμερα οι δημότες μας ώστε να καλυτερεύσει η ζωή τους μέσα στη πόλη. Το μεγαλύτερο μέρος είναι έργα που έχουν προγραμματιστεί από τον 2021 και δεν έχουν γίνει. Η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων που επλήγησαν από τον σεισμό έχει καταντήσει σαν το <<γιοφύρι της Άρτας >>, κανένας αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων, η αντιπλημμυρική προστασία γίνεται χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ώστε να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τις κλιματικές αλλαγές, πεζοδρόμια ανύπαρκτα, ή χαλασμένα, δρόμοι επικίνδυνοι, χώροι ελεύθεροι για τους κατοίκους κατειλημμένοι από τραπεζοκαθίσματα. Εμείς πιστεύουμε για ακόμη μια χρονιά η δημοτική αρχή κινείται στην ίδια λογική, να μη διεκδικεί πόρους από την κυβέρνηση για έργα ζωτικής σημασίας για την πόλη, να μην ιεραρχεί τις επείγουσες λαϊκές ανάγκες. Υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική γιατί συμφωνεί στη λογική των “αντοχών της οικονομίας”. Οι αντοχές αυτές δεν υπάρχουν όταν μιλάμε για έργα σχετικά με την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών, αλλά περισσεύουν όταν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε μια χρονιά που οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης την αναδουλειά για τις μικροεπιχειρήσεις, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, τις αυξήσεις στα καύσιμα, η μη μείωση των ήδη ακριβών δημοτικών φόρων και τελών επιβαρύνει ακόμα παραπέρα το λαϊκό εισόδημα, αλλά και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του ΤΑΠ.

Τα τελευταία χρόνια σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βάζαμε το ζήτημα ότι δεν μπορεί τα καταστήματα, τα γραφείο να πληρώνουν ίδια ανταποδοτικά με τα σούπερ μάρκετ, τις κλινικές, τα εργοστάσια, επιτέλους έγινε ο διαχωρισμός που τον ψηφίσαμε. Η πρόταση μας για τα συνοικιακά καφενεία να πληρώνουν λιγότερα για τα τραπεζοκαθίσματα τον ΦΗΧ, ΤΑΠ, ΤΕΛΗ γιατί δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν λόγω αναδουλειάς, δεν έγινε αποδεκτό.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίζει τον αγώνα της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω μαζί με τους φορείς της περιοχής τα διάφορα σωματεία ώστε να πληρώσουν αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια έχουν πλουτίσει και δεν είναι άλλο από το μεγάλο κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι αλυσίδες των σουπερ μάρκετ, τα διαγνωστικά κέντρα, τα εργοστάσια.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ