Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλειο Αττικής: “Όαση” αλήθειας στα “Ελευσίνια Μυστήρια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Πριν λίγες ημέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Ελευσίνας ενέκρινε την πρόταση για την εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας η «Όαση».

Μία έκταση 20 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Αεροδρομίου. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ελευσίνας σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή, λοιπόν, η είδηση, ξαφνικά έτυχε θερμής υποδοχής από συγκεκριμένους “παράγοντες” που ασχολούνται (και) με τα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, καθώς θεώρησαν – λανθασμένα όπως αποδείχτηκε – ότι αυτή η υπόθεση, ομοιάζει με αυτή, της αγοράς του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Εν ολίγοις το αφήγημα που θέλησαν να περάσουν ήταν “δείτε πως ο δήμος Ελευσίνας που ήταν διεκδικητικός πήρε 20 εκατ. Ευρώ από το ΥΠΕΣ ενώ το Ηράκλειο παίρνει δάνειο για την αγορά του Κτήματος Φιξ.”

Η αλήθεια όμως είναι πως ο Δήμος Ελευσίνας πήρε τα 20 εκατομμύρια ευρώ επειδή έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 και το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε αυτό το κονδύλι από το 2019 προκειμένου να προετοιμαστεί η πόλη. Που η αλήθεια είναι πως έχει και τεράστιες ανάγκες, ως μία τόσο βιομηχανοποιημένη περιοχή.

Ο Δήμος της Ελευσίνας επέλεξε μέρος αυτών των χρημάτων να τα δώσει για την έκταση η οποία ανήκε στην Εθνική Τράπεζα, ένα μερίδιο δε της οποίας την είχε ήδη ο Δήμος, όπως μας ενημέρωσε και ο δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου. Δηλαδή, η Ελευσίνα δεν πήρε τα χρήματα για την απαλλοτρίωση όπως θέλουν να περάσουν κάποιοι “παράγοντες”. Ίσως βέβαια, να προτιμούσαν να περιμένουν οι πολίτες του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών να ανακηρυχθεί κάποτε και το Ηράκλειο Αττικής, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και τότε να έπαιρνε ο δήμος τα χρήματα από το ΥΠΕΣ και να αγόραζε το Φιξ. Τελικά, δυστυχώς, ο Γκέμπελς βρίσκει μιμητές σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ