Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ηράκλειο Αττικής: Φάρσα του δήμου ή Φιέστα της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου;

Δημοσιεύθηκε

στις

• ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ή ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ;
• ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαμός με την πρόσκληση για την πίτα του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου. Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου Αττικής ως είθισται, έκοψαν την πίτα τους. Και αυτή είναι ουσιαστικά και η πίτα του δήμου.
Τώρα, σειρά μαζί με όλες τις παρατάξεις είχε και η παράταξη του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου. Προγραμματισμένη εκδήλωση.
Εδώ και καιρό είχε ακουστεί ότι την ημέρα εκείνη, θα ανακοινωθούν και οι νέοι υποψήφιοι οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί, “τρανταχτά” ονόματα κατά τον κύκλο του δημάρχου, με γνωριμίες ο καθένας τους κ.τ.λ., οι οποίοι είχαν πει και στους δικούς τους να παρευρεθούν να τους σταθούν και λογικό είναι. Και βέβαια θα ήταν όλοι εκεί.

Ήρθε και η ώρα της πρόσκλησης και ένας ένας οι δημοτικοί σύμβουλοι και η πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής ομάδας της παράταξης του δημάρχου, άρχισαν τις αναρτήσεις στα social media και στο site του δήμου. Οπότε, όποιος το έβλεπε δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος κόβει πίτα και ποιος προσκαλεί. Ο δήμαρχος εκπροσωπώντας το δήμο; ή ο δήμαρχος εκπροσωπώντας την παράταξή του; Όπως και να έχει «κλάψαμε» πολλοί και πολύ!
Πάντως, κινητοποιήθηκαν μετά το “κράξιμο” της ΑΚΕΠ με τρελούς ελιγμούς, άρχισαν τα τηλέφωνα, τα sms και ειδοποιήθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που περίμεναν την μεγάλη μέρα, ότι τελικά, δεν θα τους παρουσιάσουν την Κυριακή γιατί υπήρχε… “τεχνικό πρόβλημα”. Βγήκε και η καινούρια αφίσα όπου καλούνται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλο το Ηράκλειο και γενικά όποιος επιθυμεί να έρθει και ότι αυτή είναι η πίτα του Δήμου. Άλλη μια καινοτομία της δημοτικής αρχής για την πόλη, όπου προφανώς θα ακούγαμε τον πανηγυρικό λόγο/απολογισμό του Δημάρχου. Για συγνώμη λάθος κάναμε, ούτε λόγος. Ήταν λάθος όμως; ή αυτό έγινε για λόγους σκοπιμότητας, διότι από την έρευνά μας όπως και τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης άλλα υποστηρίζονται.
Η παράταξη της ΑΚΕΠ μέσω του Παντελή Βλασσόπουλου, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοινώσεις καταγγέλλοντας την πράξη αυτή και σχολιάζοντας καυστικά τη στάση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου. Η πρώτη ανακοίνωση του Παντελή Βλασσόπουλου έχει τίτλο “Σύγχυση ρόλων ή οικειοποίηση των συμβόλων και υπηρεσιών του Δήμου” και έχει αναρτηθεί στο www.syneidisi.com και στο www.xtypos.gr

Η δεύτερη ανακοίνωση από τον Παντελή Βλασσόπουλο έχει ως εξής:
“Τελικά έπιασε τόπο η αντίδραση της Α.Κ.Ε.Π. και η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δημάρχου μετατράπηκε σε εκδήλωση του Δήμου. Τυπώθηκαν αφίσες, έγινε ενημέρωση από τον ιστότοπο του Δήμου και εστάλησαν προσκλήσεις.
Τόσον εγώ, όσο και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Α.Κ.Ε.Π δεν θα παρευρεθούμε για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν επιθυμούμε να «νομιμοποιήσουμε», με την παρουσία μας, μια εκδήλωση την οποία δεν έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα συντελέσουμε στο κουρέλιασμα των θεσμών, ούτε δεχόμαστε να ξοδευτεί έστω και 1 ευρώ χωρίς απόφαση.
Θα μπορούσε ο κ. Μπάμπαλος, αν πραγματικά ήθελε να κόψει ο Δήμος Πρωτοχρονιάτικη πίτα, να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. και τουλάχιστον η Α.Κ.Ε.Π. θα το ψήφιζε. Δεν το έκανε όμως επειδή απλά ήθελε να κόψει την πίτα της παράταξής του. Η αντίδραση όμως της Α.Κ.Ε.Π. και η δημοσιότητα τον ανάγκασε να την μετατρέψει σε εκδήλωση του Δήμου. Πριν 10 ημέρες η Α.Κ.Ε.Π. έκοψε την πίτα της, σε μια πανθομολογουμένως μεγαλειώδη εκδήλωση. Δηλώσαμε ευθαρσώς την ταυτότητά μας στην πρόσκληση, διαθέσαμε προσωπικό κόπο και χρόνο αλλά και χρήματα από το υστέρημα. Χωρίς ψευδεπίγραφες προσκλήσεις και κουτοπονηριές. Το ζήτημα θα τεθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις λάβουμε τις απαντήσεις.
Εν τω μεταξύ θεωρούμε αυτονόητο πως η εκδήλωση αυτή δεν θα ασχοληθεί με επιμέρους ζητήματα, δράσεις και ανακοινώσεις της παράταξής του.”

“Γλέντι” από τον Κεσκινίδη στα social media με καυστικές αναρτήσεις και πλούσιο ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για δαπάνες που βαρύνουν τους δημότες, έννοια της εξουσίας, σχέδιο για να δει τους καινούργιους πολύς κόσμος, αλαζονική νοοτροπία του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, παραπλάνηση των δημοτών κ.α. Από τη δημοτική αρχή και την παράταξη του δημάρχου, σιγή ιχθύος.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Ηράκλειο Αττικής, στριμώχνει τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ