Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλειο Αττικής: Την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων αποφάσισαν Πατούλης – Μπάμπαλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Την χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων για την ανακατασκευή των τμημάτων των 3 σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου 2019 δεσμεύθηκε να καλύψει μέσα από τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Με την ολοκλήρωση των μελετών, οι οποίες περιγράφουν τις απαραίτητες για την αποκατάσταση των σχολείων παρεμβάσεις, ο Δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος συναντήθηκε με τον Γιώργο Πατούλη προκειμένου να ζητήσει η Περιφέρεια να στηρίξει τα έργα που χρειάζεται να γίνουν. Η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη ήταν άμεση, και ο ίδιος τονίζοντας ότι τα παιδιά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και για τον ίδιο, δέχθηκε να χρηματοδοτηθούν οι σχετικές εργασίες στο 4ο και 5ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο  Ηρακλείου Αττικής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, σε επόμενο βήμα, οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας να έχουν στενή συνεργασία ώστε τάχιστα, μετά και την κατάθεση των μελετών από πλευράς Δήμου, να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.

«Λίγα δευτερόλεπτα ενός φυσικού φαινομένου μας έβαλαν σε ένα χρονοβόρο μαραθώνιο για να βρούμε λύσεις για τα παιδιά μας, ένα αγώνα δρόμου που, όμως, πλέον φαίνεται ο τερματισμός του. Μετά την διεκδίκηση και την επιτυχία να χρηματοδοτήσουμε τις απαραίτητες για την αποκατάσταση των σχολείων μελέτες από πόρους του Υπουργείου Υποδομών, καταφέρνουμε, και αυτά καθ’ αυτά, τα έργα να καλυφθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που αφουγκράστηκε το αίτημά μας, που, όπως και εμείς, έβαλε σε προτεραιότητα τα παιδιά του Ηρακλείου και ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας για να προχωρήσουμε στις εργασίες επιδιόρθωσης των σεισμόπληκτων σχολείων», δήλωσε ο Νίκος Μπάμπαλος μετά την συνάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ