Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ηράκλειο Αττικής: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής θα αποκατασταθούν τα τρία σεισμόπληκτα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε, στην τελευταία του συνεδρίαση, την χρηματοδότηση των απαραίτητων παρεμβάσεων για να προχωρήσει η επισκευή των σχολείων πλέον και στα πιο «απαιτητικά» σημεία, όσα δηλαδή δεν μπόρεσε να καλύψει άμεσα μετά τον σεισμό ο Δήμος.

Όπως αναφέρεται, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες για να λειτουργήσουν στο 100%
και πάλι το 4ο, το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Δήμου και πλέον ο
Δήμος έχει στα χέρια του ένα ικανό κονδύλι για να προχωρήσει στα έργα, εφόσον, βέβαια, έχει ήδη φροντίσει να συνταχθούν και οι απαραίτητες μελέτες, οι οποίες και αυτές χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο που απέδειξαν ότι πραγματικά συμμερίζονται την αγωνία μας για τα παιδιά της πόλης και έκαναν δεκτό το αίτημά μας για να στηρίξουν την αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου. Ήταν ένας δρόμος μακρύς, ο οποίος όμως καταλήγει θετικά για τον Δήμο, για τα παιδιά και για τους γονείς. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα για να τελειώσει μια και καλή αυτή η περιπέτεια», τονίζει ο κ. Μπάμπαλος.

Αποκαθιστάται στο πρόβλημα της παλιάς πτέρυγας του 4ου Δημοτικού

Η πτέρυγα του 4ου Δημοτικού σχολείου που υπέστη ζημιές από τον σεισμό είναι ένα κτίσμα που μετράει ζωή σχεδόν 80 χρόνων με ότι συνεπάγεται αυτό για την κατάσταση του σχολείου.

Σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, η δημοτική αρχή δρομολόγησε να λυθεί αυτή την εκκρεμότητα και να προσφέρει στα παιδιά ένα καλύτερο περιβάλλον. Έτσι, παράλληλα με την διεκδίκηση των χρημάτων για την αποκατάσταση των φθορών από τον σεισμό, διεκδικήθηκε και από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) μόνιμη λύση στο πρόβλημα της παλαιότητας της συγκεκριμένης πτέρυγας.

Μαζί με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4 ου Δημοτικού, ο δήμαρχος επισκέφτηκε προσφάτως τα γραφεία της ΚΤΥΠ και με το νέο πρόεδρο, Θανάση Γιάνναρη, συζήτησαν τις προοπτικές. Ο κ. Γιάνναρης δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους θα είναι έτοιμη η μελέτη για τη νέα πτέρυγα του 4ου Δημοτικού, ενώ σε επόμενο βήμα μαζί με τον Δήμο θα σχεδιάσουν την κατασκευή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ