Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλειο Αττικής: Αντιδράσεις για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Κοινή ανακοίνωση τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Ηρακλείου Αττικής

Στην απόφαση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής να πραγματοποιήσει δια περιφοράς τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στο ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν υπάρχει κάποιο σχετικό με την πανδημία του κορωνοϊού στέκεται η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΖΙ – Γιώργος Παπαδημητρίου», «ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – Παντελής Βλασσόπουλος» και «ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Κυριάκος Κουτρούλης».

Οι τρεις παρατάξεις ζητούν οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιάσκεψη και παράλληλα ζητούν από τον δήμαρχο να προχωρήσει σε μία σειρά μέτρων ανακούφισης των πολιτών.
Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση ων τριών παρατάξεων έχει ως εξής: «Την Πέμπτη 26-3-2020 λάβαμε πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δια της οποίας ενημερωνόμασταν ότι η συνεδρίαση θα γίνει «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ». Με τον ίδιο τρόπο (δια περιφοράς – δηλαδή χωρίς διάλογο) συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα και η Οικονομική Επιτροπή.
Στα θέματα δε της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. δεν περιλαμβάνεται κανένα το οποίο να έχει να κάνει άμεσα με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία των κατοίκων αλλά και των εργαζομένων.
Επί των παραπάνω σημειώνουμε τα εξής:
– Η πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα ώστε να μπει ακόμα περισσότερο στο περιθώριο η ούτως ή άλλως προβληματική δημοκρατική λειτουργία του Δήμου.
– Την ώρα που σε πολλούς γειτονικούς Δήμους οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων γίνονται με τηλεδιάσκεψη – αλλά και απευθείας μετάδοση αυτών (με live streaming), ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες – στο Δήμο Ηρακλείου όλα αυτά παραμένουν «ψιλά γράμματα».
– Ο Δήμος Ηρακλείου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που διαθέτουν δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, ο οποίος διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό (τεχνικούς, δημοσιογράφους κλπ), που θα μπορούσαν άνετα να οργανώσουν τόσο την δια τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων όσο και την ζωντανή μετάδοση αυτών, εδώ και πολύ καιρό. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
– Την ίδια ώρα που ο κ. Μπάμπαλος αποστέλλει επιστολές προς την Υπουργό Παιδείας και ζητά την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για την συνέχιση των μαθημάτων, μαζί με άλλους δημάρχους, έξω από τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ο ίδιος δεν εφαρμόζει αυτές στον Δήμο Ηρακλείου.

Καλούμε τον κ. Μπάμπαλο και την δημοτική αρχή:
– Να αφήσει επιτέλους κατά μέρους την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και την αυτοπροβολή.
– Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς το εάν τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων του Δήμου, τόσο στους στεγασμένους χώρους όσο και στην ύπαιθρο είναι επαρκή, καθώς είναι πάρα πολλές οι φωνές για ελλείψεις σε αντισηπτικά, σε μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές κλπ), τα οποία είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι προβληματικά, είτε δεν επαρκούν.
– Να μην μεταφέρει για το απώτερο μέλλον αλλά να φέρει ΑΜΕΣΑ στο δημοτικό συμβούλιο μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του δήμου μας, οι οποίες πλήττονται, καθώς διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ο Δήμος να τις απαλλάξει από την πληρωμή τελών, καθώς κάτι τέτοιο ο νόμος ευθέως το προβλέπει και το επιτρέπει.
– Να ληφθούν έκτακτά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και ειδικότερα για τις πλέον ευπαθείς ομάδες και για τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη.
– Να εφαρμόσει άμεσα τη διαδικασία συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων του Δήμου με τηλεδιάσκεψη, διαδικασία την οποία ούτως ή άλλως η Κ.Ε.Δ.Ε. παρέχει δωρεάν στους Δήμους και να επιμεληθεί για την ζωντανή μετάδοση όλων των δημοτικών συμβουλίων προς όλους τους πολίτες.
Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μια κρίση πρωτόγνωρη. Απαιτείται περισσότερη ενημέρωση, συλλογικότητα στις δράσεις, καθώς και κοινή προσπάθεια.»

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Γιάννης Ροσσολάτος

    31 Μαρτίου 2020 at 8:23 μμ

    Έχουμε Ζητήσει η Ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. να ανακοινώνεται ώστε και εμείς, οι Απλοί Δημότες, να πληροφορούμαστε τι Συζητείται στο Δ.Σ. και τι αποφασίζεται . Που ανακοινώθηκε η ¨Ημερησία Διάταξη για να δούμε αν μας Αφορά κάποιο Θέμα; Περιμένουμε και Ψάχνουμε να το Ανακαλύψουμε σε “κάποια Ανάρτηση ” . Μας ενδιαφέρουν τα Θέματα ! Ο κ. Πρόεδρος του Δοτικού Συμβουλίου, ας το Φροντίσει !

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ